Muharrem İnce: Tüzük bitti gibi, partiyi bahara kurarız

Yeni parti kurmaya hazırlanan Muharrem İnce, "Tüzük bitti gibi, programı yazıyoruz" diye konuştu. İnce, çalışmaların tamamlanmasıyla bahar aylarında partinin kurulacağını söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kurduğu "Memleket Hareketi"ni partileştirme kararı alan CHP'nin son cumhurbaşkanı adayı ve eski milletvekili Muharrem İnce, parti tüzüğü çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirtti. İnce, "Tüzük bitti gibi, programı yazıyoruz. Bir müzik lazım, bir logo lazım, o da büyük ölçüde tamam geriye bir oy almak kalıyor" dedi.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'a konuşan Muharrem İnce, partinin kuruluş takvimi konusunda ise temkinli. Korona virüsü (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasakları uygulandığını, bazı programların aksayabildiğini ve bu nedenle net bir tarih vermek istemediğini söyleyen İnce, "Bu bahara kurarız" diye konuştu.

CHP'den yakın zamanda istifa edeceği konuşulan İnce, bu konuda da net bir tarih vermedi ancak "Birlikte yapacağız hepsini, yakında açıklayacağız" dedi.

Partisinin isminin ne olacağı sorulan İnce, "Memleket Hareketi dediğimize göre, ona göre bir isim olur" yanıtını verdi. İnce, "Memleket Partisi mi?" sorusu üzerine "Onun gibi" ifadesini kullandı.

İnce, parti kurma kararının gerekçesini ise "Bu iktidarın alternatifi, bu muhalefet olamıyor" diye anlattı.

HABERİN TAMAMI

Etiketler Muharrem İnce CHP