Muharrem İnce: Erdoğan bir daha seçilirse dolar 10 lira olur demiştim

Doların rekor yükselişini değerlendiren Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, “Erdoğan bir daha seçilirse dolar 10 lira olur demiştim, oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Buluşmaları kapsamında İzmir’e geldi. Partisinin Aliağa İlçe Başkanlığı’nı açan İnce’nin gündeminde doların yükselişi ve ekonominin kötü gidişatı yer aldı. Konuşmasında iktidara da muhalefete de yüklenen İnce, ekonomik darboğazdan çıkmak için acil eylem planı açıkladı.

İnce, “Erdoğan bir daha seçilirse dolar 10 lira olur demiştim; oldu. Geleceği nasıl gördüm. Dedim ki yanlış yönetiyorlar. Hukuk yok, akıl yok, bilim yok. Bu gidişle dolar fırlar demiştim. Durumdan memnun musun? İçim kan ağlıyor. Neden memnun olayım. Keşke ben yanılmış olsaydım” dedi.

'TRT PAYI KALDIRILSIN' DEMİŞTİM

Konuşmasına elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılmasıyla başlayan İnce: “Bundan çok kısa bir süre önce elektrik faturalarındaki TRT payı kaldırılsın demiştim. Teşekkür ediyoruz. Aklın yolu bir. TRT önceden tek kanalken bir kamu yayıncılığı yapıyordu. Şu anda TRT’yi izleyen yok ki! Mecbur da değil millet, bir sürü kanal var. O yüzden elektrik faturalarındaki TRT payına gerek yok” dedi.

'KEŞKE YANILMIŞ OLSAYDIM'

Sözlerine cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasındaki dolar söylemini hatırlatarak devam eden İnce: “3 sene önce meydanlarda demiştim ki; Erdoğan bir daha seçilirse dolar 10 lira olur. Bana gülüyorlardı o zaman. Oldu mu? Oldu. Bu kafayla giderse dolar 15 lira olur. Bu kafa doğru kafa değil! Ben geleceği nasıl gördüm. Dedim ki yanlış yönetiyorlar. Hukuk yok, akıl yok, bilim yok. Bu gidişle dolar fırlar demiştim. Durumdan memnun musun? İçim kan ağlıyor. Neden memnun olayım. Keşke ben yanılmış olsaydım” diye konuştu.

'SAVCILAR BENİ DEĞİL ERDOĞAN’I SORGULASIN'

O dönemde iktidar yanlısı medyada hakkında yapılan haberlere de gönderme yapan İnce: “Dolar 8-10 lira olur dediğimde bazı gazeteler manşet attı. Muharrem İnce’yi MİT sorgulasın, Muharrem İnce’yi savcılar sorgulasın. Nereden biliyor böyle olacağını diye. Savcılar beni değil, Erdoğan’ı sorgulasın; doları 10 liraya neden çıkardın diye. Niye beni sorgulayacaklar?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine gönderme yapan İnce: “Paranın itibarı ülkenin itibarıdır diyordu. Yazık günah. İlk kez dolar da, euro da, sterlin de 10 liranın üzerine çıktı. Bu gidiş gidiş değil! Ben bir kez daha uyarıyorum. Benim dolar 10 lira olacak dediğim dönem doların 4.60 olduğu dönemdi. Yüzde yüzün üzerinde bir artış var” diye konuştu.

'ÇIKAR TELEFONUNU DİYEN DAYILAR'

Muharrem İnce: “Birincisi işler kötü gidiyor. İşsizim diyen gençlere, “çıkar telefonunu” diyen dayılar var ya! O dayılara sesleniyorum. Bakın daha gencecik bir öğretmen, Fedai öğretmen. Öğretmen olarak atanamadığı için inşaatta çalışırken elektriğe kapılıp öldü. O çıkar telefonunu diyen dayılara sesleniyorum. Hata yapıyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz” dedi.

“Dolar 10 lirayı bulmuşken ne yapılmalı?” diyerek konuşmasına devam eden İnce, “Umarım dinlerler. Bir kulaklarından girip bir kulaklarından çıkmaz inşallah. Elektrik faturalarındaki TRT payını kaldırın bu kara kışta dediğimde dinlediler. Şimdi önerilerimi sıralıyorum. Muhalefetten de kopya çekecek kişiyi de biliyorum. Kesin hemen takip eder kopya çeker. Çeksin, memleketin yararına olacak konularda kopya çekmek serbesttir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler Muharrem İnce dolar