Muhammet Emin Akbaşoğlu memur ve emekli maaşı açıklaması: Beklenti karşılanacak

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, memur-emekli maaşı ve asgari ücret zammıyla ilgili olarak "İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, memur-emekli maaşı ve asgari ücret zammıyla ilgili, "İnsanlarımızın beklentisi mutlaka karşılanacak" dedi.

Habertürk TV'ye konuşan Akbaşoğlu, temmuz ayında asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılacak düzenlemelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu, beklentinin karşılanacağını savundu. 

MAAŞ ARTIŞLARI NE ZAMAN OLACAK?

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli olacak 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecek. Temmuz ayı maaşlarına yansıyacak. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesi yaptığı açıklamada en düşük memur maaşını 22 bin lira seviyesinde olacağını söylemişti. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaları ise bayram tatilinin hemen ardından başlayacak. Asgari ücrete yapılacak zam da temmuz ayı maaşlarına yansıyacak.