Muhalif boksör ikinci kez saldırıya uğradı

Almanya'da yaşayan ve muhalif görüşleri nedeniyle AK Parti yanlılarının tepkisini çeken Avrupa Şampiyonu boksör Ünsal Arık, ikinci kez saldırıya uğradı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşayan ve AK Parti'ye muhalif görüşleriyle bilinen Avrupa Boks Şampiyonu Ünsal Arık, Twitter hesabından saldırıya uğradığına ilişkin bir video paylaştı. Saldırganlara “Bir dahaki sefere sadece çenenizi kırmayacağım” uyarısında bulunan Arık şu ifadeleri kullandı: “Bu yaptıklarınız bu gelici-geçici insanlar için değer mi bilmiyorum ama anlaşılan rahat yok sizden. Artık bir dahaki sefer sadece çenenizi değil bütün kemiklerinizi kıracağım. Allah ne hak ediyorsanız onu versin, utanın lan utanın. Türk bayrağını temsil eden bir sporcuya ‘vatan haini’ demek, vicdansızca ve kalleşçe saldırmak hangi kitapta yazar? Gerçekten üzülüyorum artık.”

Arık'ın paylaşımının altında, aralarında Ahmet Ümit, Bülent Emrah Parlak ve Barış Atay gibi isimlerin olduğu pek çok kişi ‘geçmiş olsun’ mesajı paylaştı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Almanya’daki faaliyetlerini ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği için arabasının camına kurşun bırakılan daha sonra da arabasının lastikleri kesilen Türk boksör Ünsal Arık 2020 yılının Aralık ayında bıçaklı saldırıya uğramıştı.

‘BİR GÜN ÖLDÜRÜLÜRSEM BİLİN Kİ BUNU TAYYİPÇİLER YAPTI'

Sürekli ölüm tehditleri alan Ünsal Arık o dönem Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Okuyun arkadaşlar çünkü tedirginim. Evimin önünde kurşun bıraktığınız mesajı aldık. Telefon numaramı da bulmuşsunuz. Şimdi konuştuk, tehdidi aldık ve ben Ünsal Arık yarın bir gün öldürülürsem bilin ki bunu Tayyipçiler yaptı, çünkü arayan kişi belli Allah’ın emriymiş, dinsizler öldürmek.” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)