Muhalefetten Erdoğan'a dolar tepkisi: TRT tarihinin en pahalı prodüksiyonu oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla dolar yükselince muhalefetten tepki geldi. CHP'li Öztrak, “TRT tarihinin en pahalı prodüksiyonu oldu”, Ahmet Davutoğlu, “Allah aşkına konuşma artık” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT canlı yayınında, düşük faiz politikasının devam edeceği ve bununla birlikte enflasyonunda da gerileyeceğine dair açıklamalarının ardından dolar kuru 13,85 liraya kadar yükselerek rekor kırdı.

Dolar kurundaki yükselişin ardından muhalefet de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

“TRT'nin bu gece Erdoğan ile sergilediği müsamere, TRT tarihinin en pahalı prodüksiyonu oldu. Erdoğan ile yapılan müsamere dış borç yükümüzü sadece 2 saatte 192 milyar lira artırdı. Hep ne diyorum: Çakma doktor candan eder, Çakma imam dinden eder, Çakma ekonomist parayı pul eder.”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta da kurdaki yükselişle Türkiye'nin dış borcunun 200 milyar liradan fazla arttığını belirtti.

Usta, “TRT ortak yayınında, gazetecilerin soruları karşısında, Cumhurbaşkanının zaman zaman virgülüne kadar verilere hâkimiyeti, uzun cümleleri hiç duraksamadan kurması beni çok etkiledi. Bu esnada $’ın 50 krş artmasının dış borcumuzu 200 milyar liradan fazla artırmasının bir önemi yok” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Erdoğan'a "konuşmama" çağrısı yaptı.

Davutoğlu, “Dolar; ülkeye güven vermesi gereken, vatandaşları sakinleştirmesi beklenen Sn. Cumhurbaşkanı’nın televizyona çıkacağı haberiyle 13’ü aştı. Konuşmayla birlikte ise 14 TL’ye kadar yükseldi! Bu konuşmalar TL’ye taammüden saldırı niteliği kazandı. Allah aşkına konuşma artık!” paylaşımını yaptı.

“Dolar beyefendinin sesini seviyor; bir ara 13.70'leri gördü!” diyen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Sayın Erdoğan, 'Söylesen tesiri çok, sussan dolar razı değil.' Bir Deli’nin Hatıra Defteri’nden bir günümüz!”

Memleket Partisi'nin Twitter hesabından da “Konuştukça parasına değer kaybettiren cumhurbaşkanı olarak tarihe geçiyorsun Erdoğan!” açıklaması paylaşıldı. (HABER MERKEZİ)