Muhabir, fotoğrafı anlattı: 'Çek, çek, çocuğumun resmini çek' dedi

Maraş'ta gerçekleşen depremde enkaz altında kalan çocuğunun elini tutan bir babanın fotoğrafını çeken Adem Altan, "Çekerken çok üzüldüm, gözlerim doldu. Çok acı bir tabloydu" dedi.

Fotoğraf: AFP/Adem Altan
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez üssü Maraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Maraş'ta enkaz altında kalan 15 yaşındaki kızının elini tutan Mesut Hançer'in fotoğrafı gündem oldu.

Fotoğrafı çeken AFP fotomuhabiri Adem Altan, fotoğrafın çekilme anını NTV'ye anlattı. Altan şunları söyledi:

"Orada oturuyordu. Etrafında da diğer insanlar yakınlarını kurtarmaya çalışıyordu. Fotoğraf çeke çeke ilerliyordum. Niye oturuyor diye baktım, biraz dikkat edince birinin elini tuttuğunu gördüm. Birkaç fotoğraf çektim, sonra bana seslendi: 'Çek, çek, çocuğumun resmini çek'. Sonra elini bıraktı, bana gösterdi çocuğum burada yatıyor der gibi. Kızının ismini sordum. 'Kızım Irmak' dedi. Daha fazla da konuşamadı çünkü gerçekten büyük bir acı vardı orada. Oradan ayrılmadı. Ben fotoğrafı çekerken çok üzüldüm, gözlerim doldu ama işimizi de yapmak zorundaydık. Çok acı bir tabloydu gerçekten. Hiç bu fotoğrafı çekmemiş olsaydık keşke." (HABER MERKEZİ)