Muğla'da KYK yurtlarında 'sıcak su' eylemi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Kötekli erkek ve Milli Piyango kız yurtlarında günlerdir sıcak su verilmeyen öğrenciler eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

MUĞLA - Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler, 2 gündür sıcak su bulunmadığını öne sürerek eylem düzenledi.

Dün akşam saatlerinde yurt önünde toplanan yüzlerce öğrenci, “KYK rezalet” sloganları attı.

Amaçlarının nitelikli barınma hakkı olduğunu söyleyen öğrenciler, sorunlarının çözümünü talep etti.

Devletin öğrencilere nitelikli barınma hakkı sağlamadığını söyleyen öğrenci Elif A., tepkisini şöyle dile getirdi:

“Muğla kız ve erkek öğrenci KYK yurtlarında 2 günden beri sıcak su ve soğuk su hiçbir şekilde verilmiyor. Bizim amacımız nitelikli barınma hakkıdır. Devlet bize nitelikli barınma hakkı hiçbir şekilde sağlamıyor. Haklarımızı almak için eyleme çıktık. Şuan eylemdeyiz. Haklarımızı almaya çalışıyoruz. Bizi hiçbir şekilde yıldıramayacaklar. Bize haklarımızı sonuna kadar alacağız.”

Öğrencilerin protestosu sürerken polis ekipleri öğrencilere seslenerek, yurt yetkilileri ile görüştüklerini ve yetkililerin öğrencilerden 1 hafta süre istediklerini söyledi.

Öğrenciler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ise MUSKİ’den gelen suyun yetersiz olduğunu söyledi.

Torunun vefatı nedeniyle Ankara’da olduğunu belirten Müdür Açıkbaş, MUSKİ’den su konusunda desteğini istiyoruz. Su depolarını dolduracak kadar suyumuz vardı ve periyodik aralıklarla su verebiliyorduk fakat şuan yapamıyoruz. MUSKİ’den su desteği istiyoruz” dedi. (DUVAR)