Muğla'da doğa için 189 dava

Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Büyükşehir Belediyesi tarafından dört yıl içinde 189 çevre davası açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Muğla’da, doğal koyların ve tarım alanlarının yapılaşmaya açılmasına yönelik uygulamalara karşı hukuki mücadele yürüten Büyükşehir Belediyesi, görev süresi içinde toplam 189 çevre ve imar davası açtı. Bölgenin sit dereceleri değiştirilerek imara açılmasına karşı açılan bu davalardan 24'ünü Büyükşehir Belediyesi kazandı. Hukuki sürecin devam ettiği 42 dava da belediye lehine sonuçlandı ve bir üst mahkemede devam ediyor. Açılan davalardan 25'i Büyükşehir aleyhine sonuçlanırken, 78 dava ise itirazlarla birlikte devam ediyor.

'HUKUK MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR'

Muğla’nın dünyanın en özel şehirlerinden biri olduğuna vurgu yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, sürdürülen hukuk mücadelesiyle ilgili şöyle bilgi verdi:

“Muğla sadece nüfusa kayıtlı olanların yaşadığı bir şehir değil, her mevsim yerli ve yabancı misafirleri ağırlayan bir şehir. Eşsiz güzellikleri ile bir çekim merkezi olan şehrimizi korumak, gelecek nesillere yeşili ve mavisiyle miras bırakmak için çalışıyoruz. Çevreye saygılı yatırımlarımızın yanında, yeşilimize, mavimize zarar verebilecek düzenlemelere karşı hukuk mücadelemizi de sonuna kadar sürdürüyoruz. Muğla için açtığımız davalar, verdiğimiz hukuk mücadelesi ile gelecek nesiller de bu özel şehirde yaşamaktan mutlu olacak ve bu şehrin kıymetini bilecek." (HABER MERKEZİ)