Muğla CHP'de taciz iddiası: Kayıtlar silindi mi?

Muğla Üniversiteli Genç Kadınlar (ÜGK), CHP İl Başkanlığı'nda sekreterlik yapan bir kadının Muğla İl Delegesi Mehmet A. tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığına dair yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, taciz kaydının bulunduğu görüntülerin parti binasından çıkarıldığı ve Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ile İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Korkut'un, mağdur kadını tacizcisi ile barıştırmaya çalıştığı da öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Türkiye'de gün geçtikçe artan kadın yönelik şiddet, taciz ve katliamlara bir yenisi daha eklendi. Muğla'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı'nda sekreterlik yapan bir kadının partinin Muğla İl Delegesi Mehmet A. tarafından cinsel saldırıya uğradığı iddia edildi.

Muğla Üniversiteli Genç Kadınlar (ÜGK) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Muğla yerelinde ve Türkiye genelinde artan kadına karşı şiddet, taciz, tecavüz ve katliamların bir yenisi daha bugün gün yüzüne çıkmıştır. Bir kadının, CHP Muğla İl Başkanlığı sekreterliği yaptığı sırada partinin Muğla İl Delegesi Mehmet A. tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını biliyor ve faili teşhir ediyoruz” denildi.

'GÖRÜNTÜLER PARTİ BİNASINDAN ÇIKARILDI'

Devlet politikalarının erkeklere, kadınlara her türlü işkenceyi uygulama ve sonrasında sıyrılma güvencesi verdiği belirtilen açıklamada, kadınların hiçbir yerde güvende olmadığı gibi kamusal alanlarda da güvende olmadığı ifade edildi.

Yaşanan olayda tacizin üzerini örtmek adına taciz kaydının bulunduğu görüntülerin aynı gün içerisinde parti binasından çıkarıldığına yer verilen açıklamada, "Bu olayda da tacizin üzerine örtmek adına, taciz kaydının bulunduğu görüntüler aynı gün içerisinde parti binasından dışarı çıkartılıp tekrar binaya geri getirilmiştir. Bu kayıtları nereye götürdünüz? Kayıtlardan ne sildiniz? Bir siyasi partinin resmi kurumunda bir kadın bir erkek tarafından tacize uğruyor, erkek siyasetin gücüyle, var olan deliller, mağdur tarafından talep edilmesine rağmen 'Silindi, görüntüler şahsidir' bahaneleri kullanılarak verilmiyor, olayın üstü örtülmeye çalışılıyor” denildi.

'ERKEK SİYASET KONUŞTURULDU'

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ile İl Kadın Kolları Başkanı Aysun Korkut'un, tacizciyi teşhir ve ihraç etmesi ve mağduru koruması gerekirken, mağdur kadını tacizcisi ile barıştırmaya çalıştığı öne sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Adem Zeybekoğlu tarafından bugün yapılan açıklamada ise 'İki tarafı da dinledik ve gereğini yaptık' denmiştir; ancak kadının beyanını esas alıp disiplin sürecini başlattık denememiştir; yine beyanı esas alınarak üyeliği askıya alınmış olup, taciz eylemini gerçekleştirmediğini ispatlayamadığı taktirde üyeliğine son verilecektir denilememiştir. “Suç kesinleşirse gereğini yaparız” denilmiş; ancak suçun kesinleşmemesi için elimizden geleni yaptık, barıştırmak için konuştuk, öyle ki kamera kayıtlarını bile yok ettik, denilememiştir. Üstü kapalı anlatıp kendinizi aklamaya çalıştığınız cevaplarınızın ne anlam ifade ettiğini bundan önceki istismar ve tecavüz olaylarından biliyoruz. Yine bir erkeğe kadın üzerinden, erkek siyaset konuşturulmuştur. Taciz ve tecavüz konusunda taviz verilmediğini belirten ancak 'Kadının beyanı esastır' ilkesini çiğneyip mağdura tacizcisinin elini öptürmeye çalışan Adem Zeybekoğlu ve Aysun Korkut’u da teşhir ediyoruz.”

Her alanda olduğu gibi siyaset alanında da kadınların erkek tahakkümü altında bırakılmaya çalışıldığı vurgulanan açıklamada kadınlar, Mehmet A’ya karşı “Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı” suçuyla açılan davanın da takipçisi olacaklarını belirtti.

Etiketler CHP Muğla taciz dava