Müftüden elektrik borcunu ödeyene 'cennet vaadi' iddiası

Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can’ın, Kuran kurslarının borcunu ödeyene 'cennet vaadi' verdiği ileri sürüldü. İddiaları yalanlayan Can, "Kimseye cennetten yer vadetmek gibi bir dengesizliğe düşmedim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can’ın, ilçede bulunan Kuran kurslarının 60 bin liralık elektrik borcunu ödeyenlere ‘cennet vaadi’ verdiği iddia edildi. Yalvaç ilçesinde bulunun Kuran kurslarının 70 bin liralık elektrik borcu birikti. 10 bin liralık kısmı Diyanet tarafından karşılandı. Halk TV'nin aktardığına göre İlçe Müftüsü Ömer Can, kalan borç nedeniyle bayram namazında cemaate müracaat etti. 60 bin TL için cemaatle konuşan Can'ın, kursun elektrik parasını ödeyenlere 'cenneti vadettiği' ileri sürüldü. 

Söz konusu iddiaları yanıtlayan Can, şu ifadeleri kullandı:

"Kimseye cennetten yer vadetmek gibi bir dengesizliğe düşmedim, düşmem. Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım. Bundan sonra da anlamaya devam edeceğim. Kimin ne hesabı var bilemem. Alnım ak başım dik. Bu yalanı ortaya atanları bu yalana alet olanları Allah'a havale ediyorum." (HABER MERKEZİ)