MUBI'nin kurucusu Efe Çakarel, Akademi üyeliğine davet edildi

MUBI'nin kurucusu Efe Çakarel, Akademi'nin 2023 üyeliğine davet edildi. Çakarel daveti kabul ederse Oscar ödülleri için oy verme hakkı da olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), organizasyona katılmaları için bu yılın davetiyelerini gönderdi. 2023'te Akademi'ye katılması için 51 ülkeden 398 kişi davet edildi.

Davet edilenlerin yüzde 40'ı kadın, yüzde 34'ü azınlığa mensup, yüzde 52'si ise ABD dışından kişilerden oluşuyor. 22'si Oscar sahibi ve 76'sı ise Oscar adayı olarak öne çıkıyor. Ayrıca 'yönetici' bölümünde MUBI'nin kurucusu Efe Egemen Çakarel, 'görsel efektler' bölümünde Arslan Elver de bulunuyor.

OSCAR ÖDÜLLERİ İÇİN OY VEREBİLECEK

RaniniTv'nin aktardığı habere göre, Çakarel ve Elver, daveti kabul ettikleri takdirde Nuri Bilge Ceylan, Deniz Gamze Özçelik, Fatih Akın, Zeynep Atakan, Pınar Toprak, Gökhan Tiryaki ve Harika Uygur'un arasına katılacak. Oscar ödülleri için oy verme hakları da olacak.

Akademi'nin bu yıl davet ettiği oyuncular arasında Bill Hader, Nicholas Hoult, Paul Mescal, Ke Huy Quan, Kerry Condon, Keke Palmer, Austin Butler, Stephanie Hsu, Selma Blair ve Raúl Castillo da yer alıyor.