MUBİ'den Zeki Demirkubuz açıklaması: Sansür yok...

MUBİ Türkiye, Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı "Kader" filmini sosyal medya paylaşımında sansürledi. "Sansür yok" diyen MUBİ Türkiye, söz konusu paylaşımı kaldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde Vildan Atasever, Ufuk Bayraktar, Engin Akyürek, Müge Ulusoy ve Ozan Bilen'in oynadığı 2006 yılı yapımı Kader filmi, dijital platform MUBİ Türkiye'de izleyicilerle buluştu.

MUBİ Türkiye, filmin başrolleri Bekir ve Uğur arasında geçen sahneyi sansürleyerek sosyal medya platformlarından paylaşım yaptı.

Filmin orijinalinde "Herkesin inandığı bir şey vardır bu amına koduğumun hayatında. Benimki sensin” şeklinde yer alan replik, MUBİ Türkiye tarafından, "Herkesin inandığı bir şey vardır hayatta. Benimki de sensin" olarak sansürlü haliyle sosyal medya platformlarında paylaşıldı. 

ZEKİ DEMİRKUBUZ: BİLGİM YOK

Filmin yönetmeni Zeki Demirkubuz yaşanan sansürle ilgili olarak, "Bilgim yok" dedi.

MUBİ TÜRKİYE: SANSÜRÜN S'Sİ DAHİ SÖZ KONUSU DEĞİL... 

MUBİ Türkiye Direktörü Cem Altınsaray konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "MUBI'de sansürün s'si dahi söz konusu olmaz, önce bunun altını çizmek isterim" vurgusunda bulundu.

"Sosyal medya, kurumsal bir yaklaşımla tanıtım ve pazarlama amaçlı kullanılan bir yer ve paylaşımlar çoğu kez filmleri izlememiş kullanıcıların da önüne düşüyor" diyen Altınsaray "Burada sosyal medya ekibimiz tanıtım amaçlı bir paylaşımda açıkça cinsiyetçi bir küfrün bağlamından koparak içeriğin önüne geçebileceği düşüncesiyle metni hazırlarken bir eksiltme yapmış. Filmin Türkçe altyazısı yok normalde. Olan bir şeye müdahale edilmiş değil yani. Kader'i de, diğer tüm filmler gibi, bizzat yönetmeni tarafından çekildiği, yapımcısı/dağıtımcısı tarafından temin edildiği haliyle ulaştırıyoruz seyirciye. Dileyen platformdan da kontrol edebilir" ifadelerini kullandı.

MUBİ Türkiye, açıklamanın ardından söz konusu sosyal medya paylaşımlarını kaldırarak filmdeki sahnenin videosunu paylaştı.

Sahnenin orijinali...

Sahnenin MUBİ Türkiye tarafından sansürlenmiş tanıtım paylaşımı

ÖDÜLLÜ FİLM KADER 

Kader filmi gösterime girdiği yıl Ankara Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yönetmen (Zeki Demirkubuz) , En İyi Kadın Oyuncu (Vildan Atasever), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Müge Ulusoy); Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde  En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, Jüri Özel Ödülü (Erkan Can); Nuremberg Film Festivali'nde En İyi Film (Jüri), En İyi Film (dinleyiciler);
İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde FIPRESCI, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu (Ufuk Bayraktar) ödüllerine layık görüldü.