MSG'den 'İlhan İrem' açıklaması

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği Başkanı Ferhat Göçer, İlhan İrem'in vefatının ardından çıkan 'İlhan İrem’e yaşarken ilgi gösterilmedi' haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) Başkanı Ferhat Göçer, şarkıcı ve söz yazarı İlhan İrem'in vefatının ardından "Yaşarken kendisiyle ilgilenilmediği"ne dair tepkilere yanıt verdi.

Organ yetmezliği nedeniyle vefat eden İlhan İrem, cumartesi günü Bebek Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Aşiyan Mezarlığı'na defnedildi. Oyuncu Zeynep Beşerler, İrem'in vefatının ardından "Kusura bakmayın ama yıllardır Levent’te diyaliz merkezinde tedavi gören İlhan İrem için kaçınızın organ bağışına destek olmak adına paylaşımı oldu? Maalesef bu ülkede giden değerli" yazdı. 

Beşerler'in bu açıklamasının ardından, Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği Başkanı Ferhat Göçer bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Değerli sanatçımız ve acı kaybımız İlhan İrem’le ilgili son günlerde medya ve sosyal medyada çıkan 'Yaşarken kendisi ile ilgilenilmediği' ile ilgili haberleri kurum olarak üzüntüyle takip ediyoruz ve sizlerle bu bilgileri paylaşmak zorunda kaldığımız için üzüntümüz katlanarak artıyor…" denildi.

'SAĞLIK DURUMU NEDENİYLE ORGAN NAKLİ YAPILAMADI'

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"İlhan İrem’in hastalığı boyunca rutin ve yoğun bakım hizmetleri, ağırlıklı olarak Maslak'taki özel bir hastanede yapıldı ve masrafları, MSG olarak kurumumuzca sağlanan özel sağlık sigortası tarafından karşılandı. Aynı zamanda hastane yönetimi ile sürekli iletişime geçilerek gerek sağlık gerek maddi yönden takip edilerek bilgi akışı sağlandı. Yıllar önce akciğer (KOAH ve sonrası gelişen akciğer fibrozis, kalp yetmezliği ve takriben böbrek yetmezliği) sorunları ile başlayıp sonrasında çoklu organ yetmezliğine dönüşen süreçte tedavisi ile ilgili maddi bir sıkıntı yaşatmamaya özen gösterildi.

Gerekli fiziki kondisyona sahip olamaması sebebi ile organ nakli yapılamamış olan sanatçımızın kaybının derin üzüntüsünü yaşadığımız bu günlerde gündeme gelen 'İlhan İrem’e yaşarken ilgi gösterilmedi' haberlerini üzülerek gördük ve kurum olarak kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Kıymetli üyemiz İlhan İrem’in yakınları ve sevenlerine yeniden baş sağlığı diliyoruz."