MSG'de Candan Erçetin dönemi sona erdi, Olağan Genel Kurul başladı

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği MSG'nin 12. Olağan Genel Kurulu, Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde başladı. Candan Erçetin ve Harun Tekin müzisyen meslektaşlarına veda etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin en büyük üç müzik meslek birliğinden biri olan ve müzik eser sahiplerinin telif haklarının toplanmasını ve dağıtımını sağlayan Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği, 12. kez yönetimini seçiyor. Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi Attila İlhan Salonu'nda başlayan 12. Olağan Genel Kurul'da her ikisi de Candan Erçetin yönetimlerinde görev almış olan Ferhat Göçer ve İsra Gülümser birliğin yeni Yönetim Kurulu Başkanı olmak için yarışıyor. Kulislerde, eski başkan Erçetin ve başkan yardımcısı Harun Tekin'in, İsra Gülümser ve listesini desteklediği konuşuluyor.

2018 ve 2020'de iki kez Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Candan Erçetin bir veda videosu yayınlayarak başkanlık görev süresinin sonra erdiğini ve yeniden aday olmayacağını açıkladı. Kendi dönemlerinde MSG yönergesine, bir kişinin en fazla iki kez Yönetim Kurulu Başkanı olabileceği maddesinin konulduğunu hatırlatan Erçetin, özellikle pandemi döneminde büyük sorunlar yaşayan müzisyenler için gerçekleştirdikleri icraatlardan söz etti. MESAM ile yapılması planlanan ortak protokolün imzalanamadığını belirten Erçetin, "Her iki meslek birliğinin yönetimleri olarak geçmişi geçmişte bırakmaya karar verdik" dedi. Erçetin, ortak protokolün imzalanmak üzere olduğunu söyledi. Candan Erçetin, yayınladığı videoda müzik eser sahiplerine MSG tarafından dağıtılan teliflerle ilgili de bilgiler verdi. Sanatçı, kendi dönemlerinde müzik eser sahiplerinin aldığı telif paylarının arttığını dile getirdi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini 4 yıldır sürdüren Harun Tekin de yaptığı paylaşımda, "İlk 3 sene, yol arkadaşlarım şahit, gözüm MSG'den başka bir şey görmedi. Ortak yuvamızı sahiplendim ve tutkuyla çalıştım. Son 1 yıl, belki anlatılmadıkça daha anlamlı olacak başka bir hikaye. Meslektaşlarım sorarlarsa cevaplayamayacağım bir soru, veremeyeceğim bir hesap olmadan, dünyanın en zarif ve en güçlü başkanıyla, dünya üzerindeki her idari görevin altından kalkacak zeka, görgü ve ahlaka sahip Candan Erçetin ile birlikte MSG'de aktif göreve veda ediyoruz" dedi.

Adaylardan sanatçı Ferhat Göçer de yayınladığı video mesajda, eser sahiplerinin özellikle "metaverse" ve "NFT" gibi gündemde olan yeni mecralardan nasıl telifler alabileceğimne dair projeleri olduğunu dile getirdi. Diğer aday İsra Gülümser ise yine video formatında yayınladığı mesajda, en önemli amacının müzik eser sahiplerinin teliflerinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapmak olduğunu ve "Dijital Eser Havuzu" oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını açıkladı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)