MSB: Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 6 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ta bir üs bölgesine düzenlenen PKK saldırısında 6 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırının ardından Irak ve Suriye'ye hava harekatı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ta süren Pençe-Kilit Harekatı'nda üs bölgesine PKK tarafından düzenlenen saldırıda 6 askerin hayatını kaybettiğini, 1 askerin yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan PKK'lilerle askerler arasında çatışma çıktı.

Açıklamada, "Teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir" denildi. 

ERDOĞAN: MÜCADELEMİZDEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Irak’ın kuzeyinde bölücü hainler tarafından gerçekleştirilen saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır" dedi.

"Terörü kaynağında kurutma stratejimizi uygulamayı son terörist de bertaraf edilene kadar kararlılıkla sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye, ne pahasına olursa olsun Irak’ın veya Suriye’nin kuzeyinde bir terör yapılanmasına müsaade etmeyecektir. Emperyalistlere taşeronluk yapan kiralık katil sürüleriyle mücadelemizden kesinlikle geri adım atmayacağız. Hem eli kanlı caniler hem de bölücü örgüte destek verenler bölgemizin geleceğinde teröre yer olmadığını er ya da geç anlayacaklardır. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlere nefes aldırmayan tüm güvenlik güçlerimize yüce Allah’tan muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Allah kahraman askerlerimizi muzaffer eylesin."

ÖZGÜR ÖZEL: BİR KEZ DAHA KAHROLDUK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de "Dün aldığımız acı haberin ardından bugün bir kez daha kahrolduk. Pençe Kilit Operasyon bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan altı askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum" mesajını paylaştı.

SURİYE VE IRAK'A HAVA HAREKATI

Saldırının ardından Milli Savunma Bakanlığı, saat 22.00'de Irak ve Suriye'ye hava harekatları düzenlendiğini duyurdu:

"Irak-Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 23 Aralık saat 22.00'da hava harekatları icra edilmiş, icra edilen hava harekatları ile Bölücü Terör Örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyle teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan 29 hedef imha edilmiştir." (HABER MERKEZİ)