Mr. Bean oyuncusu Rowan Atkinson: Komedinin işi gücendirmektir

Oyuncu Rowan Atkinson, 'iptal kültürü'ne tepki göstererek, "Düzgün bir özgür toplumda, kesinlikle her şey hakkında şaka yapmanıza izin verilmelidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Mr. Bean" serisiyle tanınan komedi oyuncusu ve yazar Rowan Atkinson, 'iptal kültürü'nü eleştirdi. Atkinson, komedyenlerin özgür bir toplumda 'kesinlikle her şey' hakkında şaka yapmasına izin verilmesi gerektiğini belirtti. 

Daily Mail’in aktardığı habere göre, komedinin amacının "küfür etme potansiyeline sahip olmak" olduğunu söyleyen Atkinson, mizahın birini "gülünç" göstermek için yapıldığını savundu. Rowan Atkinson ayrıca, insanların komedyenlerin şaka yapmasına izin verilen şeyler hakkında kısıtlamalar koyma konusunda dikkatli olmaları gerektiğini düşündüğünü söyledi.

'ÖZGÜR BİR TOPLUMDA HER ŞEY HAKKINDA ŞAKA YAPMANIZA İZİN VERİLMELİDİR'

Irish Times'a konuşan oyuncu, "Bana göre komedinin işi gücendirmek ya da gücendirme potansiyeline sahip olmak. Komedi bu potansiyelden arındırılamaz, her şakanın bir kurbanı vardır. Toplumda daha aşağı sayılacak olan ve aynı zamanda yukarı çekilmeyi hak eden çok sayıda kendini beğenmiş ve kendinden memnun insan var. Düzgün bir özgür toplumda, kesinlikle her şey hakkında şaka yapmanıza izin verilmelidir" ifadelerini kullandı. 

Sosyal medyanın rolünden de bahseden Rowan, platformların öfke uyandırmak amacıyla orijinal içeriklerinden şakalar çıkardığını ve teknolojiyi kullanmayı hâlâ öğrendiğimizi söyledi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)