Motoru alev alan uçaktaki yolcular: El ele tutuşup dua ettik

ABD'de motor arızası nedeniyle iniş yapan uçaktaki yolcular, yaşadıkları korku dolu anları CNN'e anlattı. Bir yolcu 'uçaktayken duymak istemeyeceğiniz türden' bir patlama sesi duyduklarını söylerken, bir diğeri "Sadece el ele tutuştuk ve dua ettik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de, kalkıştan hemen sonra meydana gelen motor arızası nedeniyle acil iniş yapan United Havayolları'na ait uçakta yer alan Travis Loock isimli yolcu, şiddetli bir patlama sesinin duyulduğunu söyledi. "Büyük bir patlama sesi geldi, bu, uçaktayken duymak istemeyeceğiniz türden bir sesti" diyen Loock, camından baktığında motorun alev aldığını gördü. Yolcuların yaşadığı korkuyu hissettiğini söyleyen Loock, çoğu insanın 'sakin kaldığını' aktardı.

'UÇAĞA YILDIRIM ÇARPTIĞINI DÜŞÜNDÜM'

Nate Fisher isimli yolcu, "İlk önce uçağa yıldırım çarptığını düşündüm" dedi. Motorun alev aldığını gören Bob Brown ise, eşiyle el ele tutuştuklarını söylerken, "Eşimle birbirimize baktık, el ele tutuştuk ve çocuklarımızı yeniden görmeyi diledik" ifadelerini kullandı. Kabin ekinin 'profesyonelliğinin yolcuları sakinleştirdiğini' aktaran Mike Vena, uçağın titremeye başladığını ve iniş anına kadar sarsıntının devam ettiğini söyledi. 

'ÇOCUKLARIM İÇİN ENDİŞELENDİM'

Eşiyle 21 yıl sonra ilk kez tatile çıktıklarını söyleyen Vena, "Çocuklarım için endişelendim" dedi. Çocuklarıyla beraber uçakta olan Brenda Dohn ise, uçağın motorundan gelen dumanları gördüğünü ve çocuklarına 'dışarıya bakmamaları gerektiğini' söylediğini aktardı. Dohn, "Sadece el ele tutuştuk ve dua ettik" ifadelerini kullandı.

'GÖKYÜZÜ UÇAK PARÇALARIYLA DOLUYDU"

Motoru alev alan uçakta yolculuk yapan insanların yanı sıra, gökyüzünden düşen parçaları gören kişiler de yaşadıkları korkuyu anlattı. Kirby Klements, uçağın ön motorunun komşusunun bahçesine düştüğünü söyledi. "Uçağın geçtiğini gördük, şiddetli bir patlama sesi duyduk, gökyüzüne baktık ve siyah bir duman gördük" diyen Kieran Cain, 'gökyüzünden enkaz yağmaya başladığını' söyledi. Cain, çocuklarıyla birlikte olduğunu ve hemen sığınmak için güvenli bir yer aradıklarını ifade etti. Bu sırada futbol antrenmanı yapan Jim Hunter ise, "Parçalar her yerdi. Gökyüzü, sahaya yağan bu parçalarla doluydu" dedi. (DIŞ HABERLER)