Moskova’da pandeminin başından beri en yüksek can kaybı

Rusya’nın başkenti Moskova’da son bir günde 144 kişi korona virüsü nedeniyle öldü. Bu, kentte pandeminin başlamasından beri görülen en yüksek günlük can kaybı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın başkenti Moskova'da başkentinde son bir gün içinde 144 kişi korona virüsünün yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle öldü. Rusya’nın başkentinde, pandeminin başlamasından beri bu denli yüksek günlük can kaybı görülmemişti.

Sputnik'in haberine göre, Moskova’da günlük can kaybının rekor düzeye çıkması, EURO 2020 maçlarına ev sahipliği yapan kentlerden birisi olan St. Petersburg’da şimdiye dek görülmüş en yüksek günlük can kaybının kaydedilmesinin bir gün ardından geldi. Saint Petersburg, cuma günü şampiyonanın çeyrek final maçına ev sahipliği yapacak.

Korona virüsünün çok daha hızlı yayılabilen varyantlarının Rusya’ya ulaşması sonucu ülkede vakalar haftalardır artıyor. Ülke genelindeyse son bir gün içinde korona virüsü enfeksiyonu nedeniyle 599 kişi öldü. Pandeminin başlamasından beri ülkede 133 bin 282 can kaybı görüldü.

Ayrıca, son bir günde 20 bin 538 yeni vaka tespit edildi. Böylelikle şimdiye dek görülen pozitif vakaların sayısı 5.4 milyona yükseldi.

Salgının Rusya’da en sert geçtiği yer ise en başından beri başkent Moskova. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin dün televizyonda yaptığı açıklamalarında, başkentte her gün neredeyse 2 bin kişinin korona virüsü nedeniyle hastaneye kaldırıldığını belirtti. Moskova’daki 20 bin hastane yatağından 14 bininin şu an dolu olduğunu kaydeden Sobyanin, “Bu çok fazla” dedi. (Sputnik)