Moskova saldırısında can kaybı arttı: 'IŞİD'in yapmış olabileceğine inanmak zor'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Moskova'daki saldırıyı üstlenen IŞİD'in bu çapta bir saldırıyı düzenleyebilecek kapasiteye sahip olduğuna inanmanın 'son derece zor' olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın başkenti Moskova'daki 'Crocus City Hall' isimli konser salonunda düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 140'a yükseldiği açıklandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, saldırıyı üstlenen IŞİD'in bu çapta bir saldırıyı düzenleyebilecek kapasiteye sahip olduğuna inanmanın 'son derece zor' olduğunu savundu.

SAĞLIK BAKANI: YARALILARDAN BİRİ HAYATINI KAYBETTİ

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıda yaralananlar hakkında son bilgileri paylaştı. Tedavi görenlerden birinin bugün hayatını kaybettiğini belirten Rusya Sağlık Bakanı Muraşko, "Maalesef durumu son derece ağır olanlardan biri hayatını kaybetti. Doktorlar mümkün olan her şeyi yaptı" diye konuştu. Muraşko, 19’u ağır 80 kişinin tedavisinin sürdüğü bilgisini paylaştı.

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastrıkin, 25 Mart’ta yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 139’a çıktığını bildirmişti.

ZAHAROVA: BUNA İNANMAK SON DERECE ZOR

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova da bugün yaptığı açıklamada, IŞİD'in Moskova'daki konser salonuna yönelik saldırıyı düzenleyecek kapasitesinin olduğuna 'inanmanın son derece zor olduğunu' savundu. Basına konuşan Zaharova, Batı'nın IŞİD'i saldırıdan sorumlu tutma konusunda acele ettiğini söyleyerek, bunun Ukrayna ve onu destekleyen Batılı hükümetlerden hedef şaşırtmak için yapıldığını ileri sürdü. 

"Topyekun Batı'nın üzerindeki şüpheleri kovmak için acilen bir şeyler bulmaya ihtiyaçları vardı. Onlar da dolayısıyla IŞİD'e başvurdu" iddiasını dile getiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Kelimenin tam anlamıyla, bu terör saldırısından birkaç saat sonra, Anglo Sakson medyası tam da bu versiyonları yaymaya başladı" diye konuştu. 

Ne olmuştu?

Rusya'nın başkenti Moskova’da 'Crocus City Hall' adlı konser salonunda 22 Mart Cuma akşamı silahlı kişilerce saldırı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IŞİD'in Horasan kolunun üstlendiği saldırıyı düzenleyen dört kişinin de içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirmişti. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, salondaki çalışmaların sonlandırıldığını dün açıklamıştı. 

Öte yandan, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, saldırının arkasında Ukrayna olduğunu öne sürmüştü. Patruşev, gazetecilerin Moskova'daki saldırının arkasında IŞİD mı yoksa Ukrayna mı olduğu yönündeki sorusuna, "Elbette Ukrayna" demişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)