VİDEO

Moskova kruvazörünün batışı sırasında çekildiği iddia edilen video yayımlandı

Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun amiral gemisi Moskova'nın batışı öncesine ait olduğu iddia edilen video ve fotoğraf paylaşıldı. Söz konusu gemi, Moskova kruvazörünün tasarımı ile benzeşiyor.

DUVAR - Rusya'nın geçtiğimiz hafta batan savaş gemisi Moskova'ya ait olduğu düşünülen bir görüntü ile fotoğraf yayımlandı. 3 saniyelik görüntünün bir kurtarma botundan çekildiği tahmin ediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, perşembe günü geç saatlerde, mühimmat patlamasının neden olduğu bir yangının ardından Moskova'nın fırtınalı denizde battığını duyurmuştu.

Ukrayna ise gemiyi iki Neptün füzesi ile batırdığını iddia etmişti.

BBC Türkçe'deki habere göre ortaya çıkan görüntüler, iki taraftan birinin iddiasını öne çıkarır nitelikte değil. Ancak Kremlin savunduğu gibi bir fırtına görüntüde yer almıyor. 14 Nisan'a ait olduğu iddia edilen görüntü aynı zamanda Ukrayna'nın saldırı iddiasından bir gün sonrasına karşılık geliyor.

3 saniyelik görüntünün bir kurtarma botundan çekildiği tahmin ediliyor.

Moskova kruvazörünün iskele tarafına doğru sertçe yattığı gözlemleniyor. Bir Rus römorkörü de geminin sağ tarafında yer alıyor.
Gemiden yoğun bir duman yükseldiği ve fribordun su üzerinde kalan kısmının da büyük hasar olduğu görülüyor.

Yine fribord bölümünde görünen delikler de askeri geminin ciddi bir miktarda su aldığını gösteriyor.

Yine görüntüyü göre, geminin tüm kurtarma filikaları da denize indirilmiş.

Geminin batışı öncesi Rusya Savunma Bakanlığı da bir açıklama yayımlamış ve "tüm mürettebatın tahliye edildiğini" kaydetmişti.

12 bin 490 tonluk kruvazör, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana operasyonda batan ya da batırılan en büyük Rus savaş gemisi. (HABER MERKEZİ)