Morrissey, İngiltere'nin salgınla mücadelesini eleştirdi: Şu anki özgürlüğümüz süpermarketleri ziyaret etmekle sınırlı

İngiltere'nin salgınla mücadelesini köleliğe benzeterek eleştirdi. Sanatçı, "Şu anki özgürlüğümüz süpermarketleri ziyaret etmekle sınırlı. Hükümet Çin imparatorları gibi davranıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkıcı ve söz yazarı Morrissey, yeğeni Sam Esty Rayner'la yaptığı ve kişisel resmi internet sitesinde yayımlanan bir röportajda İngiltere'nin korona virüsü salgınıyla mücadelesini köleliğe benzeterek eleştirdi. Sanatçı, hastalıktan “Con-vid” (con: dolandırıcılık -ç.n.) diye bahsetti.

Independent Türkçe'nin haberine göre, Morrissey, "Daha büyük sorun artık kimsenin kimseyle aynı fikirde olamaması ve Con-vid'in asıl sonucu bu. İnsanlardaki en kötüyü ortaya çıkardı ve bu işte hiç hep beraber olmadık. Başkalarını görmekten ve duymaktan mahrumuz ve hepsinden önemlisi, sizin gördüğünüzü gören ve işittiğinizi işiten insanlarla birlikte olmak istiyorsunuz, çünkü bu insan ruhu böyle nefes alır. Bunu elinden alırsanız insanlar ölür" dedi. 

Salgın sırasında toplumun 'köleliğin kesin tanımına' uyduğunu belirten sanatçı, "Ve şimdi daha fazla kişi vergi, Belediye Vergisi ve takip edilip sıkıştırıldığımız diğer tüm yollarla köleliğin başka bir biçimi olan yoksulluğa zorlanıyor. Şu anki özgürlüğümüz süpermarketleri ziyaret etmek ve kanepe satın almakla sınırlı. Hükümet Çin imparatorları gibi davranıyor… 'Uslu durursanız bizim gibi yaşamana izin veririz'" ifadelerini kullandı. 

'İPTAL EDİLME DURUMUNU BEN İCAT ETTİM'

Morrissey, bir ABD televizyon kanalına çıktığında sağcı parti For Britain'ın logosunu taşıyan bir rozet takması, son yıllarda bir dizi açıklaması ve eylemleri nedeniyle eleştirilmişti. Sanatçı karşılaştığı tepkilere yanıt olarak, “Her daim iptal edilmiş birini iptal edemezsiniz. Beni en son ne zaman televizyonda gördünüz ya da radyoda dinlediniz? İptal edilme durumunu istemsizce ben icat ettim!" dedi.