Morgan Stanley'den Türkiye için yeni enflasyon ve faiz tahmini

Morgan Stanley ekonomistleri, Türkiye'nin politika faizinde yüzde 30'u beklenenden daha erken görebileceğini açıkladı. Enflasyon tahmini ise yıl sonu için yüzde 66, Mayıs 2024 için yüzde 72'ye çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti. Yıl sonu TÜFE tahmini yüzde 62’den yüzde 66’ya çıkarıldı. revize etti. Enflasyonun tepe noktasını ise Mayıs 2024’te yüzde 68 olarak öngören ekonomistler bu tahminini yüzde 72’ye yükseltti.

HT Bloomberg'in aktardığına göre, Morgan Stanley ekonomistleri Hande Küçük ve Alina Slyusarchuk yayımladıkları notta “İki ay üst üste çok güçlü gelen TÜFE verileriyle karşı karşıya kalan yeni PPK enflasyon beklentilerinde daha fazla bozulmanın önüne geçmek ve kredibilitesini daha da artırmak için yukarı yönlü sürprizlere devam etmeyi tercih edebilir. Böylece TCMB’nin yüzde 30 politika faizine bizim öngördüğümüzden daha erken ulaşabileceğini görebiliriz” dedi.

Açıklamada “Manşet enflasyonu tahminimize göre yüzde 42’ye indirebilecek sıkılaştırma adımları ve 2024’ün ikinci yarısından itibaren olumlu baz etkisi devreye girene kadar özellikle hizmet fiyatlarındaki yapışkanlık, kurda potansiyel düzeltmeler ve yönetilen-yönlendirilen fiyatlar enflasyonda yukarı yönlü baskı yaratacak” ifadesi yer aldı. (HABER MERKEZİ)