‘Mor Masallar’ kitabı yayımlandı: Tüm gelir Mor Çatı’ya

Cinsiyet eşitliğini merkeze alarak hazırlanan Mor Masallar kitabı yayımlandı. Jülide Kural ve Tilbe Saran’ın da seslendirerek katkı verdiği projeden elde edilen gelir Mor Çatı’ya bağışlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ‘Eksi 18 Edebiyat Topluluğu’ tarafından toplumsal cinsiyet eşitliği odağında hazırlanan “Mor Masallar” kitabı okurlarla buluştu. Kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarının sağlanması amacıyla kutlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında yayınlanan kitaptan elde edilen gelirin tamamı Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanacak.

‘AMAÇ ÇOCUKLAR ARASINDA AYRIMCILIĞA SON VERMEK’

Hak, adalet ve cinsiyet eşitliği kavramlarını masallarla anlatmak isteyen Eksi 18 Edebiyat Topluluğu, Mor Masallar projesini hayata geçirdi. Nevzat Süer Sezgin, Elif Çelebi ve Gülay Pamuk’un derlediği, ressam Beste Örge Sağlam’ın çizimlerinden oluşan 20 yeni masal ile hedef, özellikle kız çocukların potansiyellerinin farkına varmalarını sağlamak ve çocuklar arasındaki ayrımcılığa son vermek.

Projenin derleyicilerinden Elif Çelebi, masalların toplumla büyük ilişki içinde olduğunu dile getirirken; eşit, adil, şiddetten uzak ve dayanışmayla örülmüş yeni bir anlatım denediklerini vurguladı. Masalların yeni nesillerde pozitif bilinci geliştireceğine inandıklarını belirten Çelebi, “Eşitlikçi toplumsal yaşam örneklerini, çocuklara erken yaşta masallar yoluyla anlatarak; umut dolu, çağdaş nesiller yetişmesinde ufak da olsa bir katkı sunmak” istediklerini söyledi.

MASALLAR SES BULDU

Kitap özellikle dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara ücretsiz dağıtılırken, satışından elde edilecek gelirin tamamı Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı’na aktarılacak. Öte yandan kitaba sanatçılar Jülide Kural ve Tilbe Saran da sesleriyle destek verdi. Dijital platformlarda sesli olarak da dinlemenin mümkün olduğu proje, HKTM Firması desteği ile Yakın Kitabevi tarafından yayımlandı. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)