Mont Blanc'da bulduğu hazinenin yarısı Fransız dağcıya verilecek

Bir Fransız dağcının Avrupa'nın en yüksek noktası olan Mont Blanc'da 2013'te bulduğu yüzlerce değerli taşın sahibi tespit edilemedi. Taşların yarısı dağcıya verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da bir dağcının 2013 yılında Mont Blanc'da bulduğu yüzlerce değerli taşın sahibi tespit edilemedi. Yetkililer, taşların yarısını dağcıya verme kararı aldı. İsmi açıklanmayan dağcıya, yaklaşık 150 bin euro değerinde mücevher verildiği belirtiliyor.

METAL KUTUDA YÜZLERCE ZÜMRÜT, YAKUT VE SAFİR 

Fransız dağcı, mücevherleri 2013 yılında, Avrupa'nın en yüksek noktası olan Mont Blanc'da (Beyaz Dağ) bir kutu içinde bulmuştu. Metal kutuda yüzlerce zümrüt, yakut ve safir taşları bulunduğu belirtilmişti. Dağcı, Fransız yasaları uyarınca kutuyu güvenlik yetkililerine teslim etmişti.

AİLE BULUNAMADI

Yetkililer, bu kutunun 1950 ve 1966 yıllarında Mont Blanc'da düşen iki Hindistan uçağından bir yolcuya ait olduğu düşünerek taşların sahibinin bir yakınını aramaya koyuldu. Ancak taşların sahibinin Hindistan'daki ailesi bulunamayınca yeni bir karar alındı. 

YARISINI BELEDİYE ALACAK

Buna göre, yaklaşık 300 bin euro değerindeki taşların yarısı yerel Chamonix belediyesinde kalacak; yarısı da dağcıya hediye edilecek. Belediye Başkanı Eric Fournier, AFP ajansına yaptığı açıklamada kendilerinin ve dağcının alacağı taşların 150'şer bin euro değerinde olduğunu söyledi. Fournier, taşları polise teslim eden dağcının dürüstlüğünü de övdü.  

HÂLÂ İNSAN KALINTILARI VE VALİZLER BULUNUYOR

Hindistan Havayolları'na ait bir uçak 1950'de Mont Blanc'a çarparak düşmüş, 48 kişi ölmüştü. Ülkenin bayrak taşıyıcı havayolu firmasına ait ikinci bir uçak da 1966'da 117 yolcusuyla yine Mont Blanc'da düşmüştü. Yetkililer, taşların Mumbai-New York seferini yapan ikinci uçaktaki bir yolcuya ait olduğunu düşünüyor. İki kazadan sonra, bölgede hâlâ insan kalıntıları ve valizler bulunuyor.

NÜKLEER FİZİKÇİ ÖLMÜŞTÜ

2012 yılında, içinde 1966 yılından kalma diplomatik belgelerin yanı sıra gazeteler, takvimler ve şahsi bir mektup bulunan bir çanta ortaya çıkarılmıştı. 1966 kazasında, Hindistan'ın nükleer programının mimarı olarak bilinen Homi J Bhabha da ölmüştü. (DIŞ HABERLER)