Mona Lisa tablosuna pastalı saldırı

Leonardo Da Vinci'nin Mona Lisa tablosu pastalı saldırı yapıldı. Tablo, önünde bulunan güvenlik camı nedeniyle zarar görmedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris'teki Louvre Müzesi'nde sergilenen ve dünyanın en çok korunan eserleri arasında kabul edilen Leonardo Da Vinci'nin Mona Lisa tablosu, pazar günü pastalı saldırıya uğradı. Pasta kremasıyla kaplanan Mona Lisa tablosu, sosyal medyada gündem oldu.

Müzede bulunan ziyaretçilerin ifadesine göre, saldırıyı tekerlekli sandalyeli ve peruk takan bir adam gerçekleştirdi. Saldırgan, tekerlekli sandalyesinden fırlayarak, pastayı Mona Lisa tablosuna fırlattı.

'GEZEGENİ DÜŞÜNÜN'

Müzenin güvenliğinden sorumlu görevliler, adamı hızlıca odadan çıkarırken, diğer ziyaretçiler durumu kaydetmeye devam etti. Güvenlik görevlileri tarafından götürülen saldırgan, "Gezegeni düşünün, gezegeni yok edenler var onları düşünün. Bunu bu yüzden yaptım" diye bağırdığı belirtildi. 

Tablo, önünde bulunan güvenlik camı nedeniyle zarar görmedi. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, güvenlik görevlilerinin camı temizlemeye çalıştığı görüldü. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler mona lisa saldırı