Moda'da gözaltına alınan gençler: Ters kelepçeyle yere yatırıp gözümüze biber gazı sıktılar

Moda sahilinde halay çektikleri sırada gözaltına alınan gençler ifadelerinde, gördükleri işkenceyi anlattı: “Yere yatırıp gözlerimize biber gazı sıktılar. Darp raporu almamamız için tehdit ettiler..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kadıköy'deki Moda sahilinde pazar akşamı halay çekerken polisin engellemesine karşı çıktıkları için 5 kişi gözaltına alındı.

Ters kelepçeli bir şekilde yüz üstü yatırılıp Mehter Marşı dinletilerek darp edilen, bu şekildeki görüntüleri sosyal medyada paylaşılan 5 genç dün “polise görevini yaptırmama” iddiasıyla savcılığa gönderildi. İfade işleminin sonrasında ise 5 kişi tutuklama talebiyle sevk edildikleri İstanbul Anadolu 2’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'POLİS ARACINDA DARP EDİLDİM'

Gözaltına alınanlardan C.K. ifadesinde, silah seslerini duyunca olay yerine gittiğini, herhangi bir dahli olmamasına rağmen gözaltına alındığını ve polis aracında darp edildiğini söyledi.

‘POLİS MUAYENEYE DE GİRDİ’

İfadesinde gözaltına alındıktan sonra araç içinde darp edildiğini, karakolda da gözlerine biber gazı sıkıldığını anlatan B.G ise darp raporu için hastaneye götürüldüklerinde ise polislerin muayene sırasında yanlarında olduğunu, korktukları için darp raporu da alamadıklarını söyledi. B.G. ayrıca, polislerin kendilerini ters kelepçeyle yere yüzüstü yatırdığını, bu sırada Mehter Marşı dinleterek gözlerine biber gazı sıktığını sözlerine ekledi.

‘YERE YATIRIP YÜZÜME VURDULAR’

Hastaneye götürüldüğü sırada polisin kendilerini “Doktora anlatırsanız farklı muamele görürsünüz” diye tehdit ettiğini, bir yandan da darbın devam ettiğini söyleyen S.G. ise "Yerde sürükleyip, yüzüme tekme attılar. Hakaret ettiler" dedi.

'GÖRÜNTÜLERİ ÇEKTİĞİM İÇİN GÖZALTINA ALDILAR'

Polis şiddetini görüntülediğini için gözaltına alındığını söyleyen İ.A. ifadesinde olayı şöyle anlattı: “Beni arabanın içine çekip darp ettiler. Biber gazı sıktılar. Yüzüme vurdular. Daha sonra hastaneye gittik. 'Eğer darp edildiğini söylersen bunun bir de dönüşü var' dediler. Biz de doktora darp edilmediğimizi söyledik. Karakola gidince yine darp ettiler. Bize terörist olduğumuzu söylediler...”

HAKİM: DARP TESPİTİ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Avukatlar, gözaltına alınan gençlerin kafalarında, gözaltlarında, bellerinde ve sırtlarında izler olduğunu, bu nedenle mahkemenin tespit yapmasını talep etti. Ancak mahkeme avukatların taleplerini, “mümkün değildir” diyerek reddetti. (HABER MERKEZİ)