Moda Sahnesi'nde naklen yayın

Moda Sahnesi'nin oyunlarını canlı olarak yayınlayacağı "Sahneden Naklen", dün akşam 21.00'de Mert Fırat, Öznur Serçeler ve Çağlar Yalçınkaya'nın sahnede yer aldığı "Bütün Çılgınlar Sever Beni" oyunuyla izleyici karşısına çıktı. Oyuncu Onur Ünsal ile Sahneden Naklen'i konuştuk.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını kapsamında alınan önlemler ve yapılan kısıtlamalar nedeniyle fiziki mekânında faaliyetlerini sürdüremeyen Moda Sahnesi, izleyicileriyle çevrimiçi olarak buluşacak. Moda Sahnesi’nin ‘Sahneden Naklen’ adıyla duyurduğu program, dün akşam 21.00'de Mert Fırat, Öznur Serçeler ve Çağlar Yalçınkaya'nın sahnede yer aldığı "Bütün Çılgınlar Sever Beni" oyunuyla izleyici karşısına çıktı. 

Sahnede seyircisiz ve canlı oynanacak oyunların eş zamanlı çevrimiçi olarak izlenebileceği Sahneden Naklen'i oyuncu Onur Ünsal ile konuştuk. 

'BÜYÜK BİR BORÇ BATAĞINA SAPLANDIK'

Pandemi dönemi birçok sektörü olduğu gibi tiyatroyu da fazlasıyla etkiledi. Moda Sahnesi bu dönemde neler yaşadı?

14 Mart - 17 Eylül arasındaki 6 aylık dönemde perdelerimiz tümüyle kapalı kaldı. Hiçbir oyunumuzu oynayamadık. Bu dönemi tümüyle gelirsiz geçirdiğimiz anlamına da geliyor. Büyük bir borç batağına saplandık. Kiramızı, vergi, SGK, stopajlarımızı ödeyemedik. Ekonomik anlamda tam bir darboğaz. Devlet ve yerel yönetimlerden hiç destek gelmedi. Ekonomik anlamda tek desteğimiz, kendi repertuvarımızda bulunan oyunların afişlerini illüstratörlere yeniden tasarlatıp satışa sunmamız oldu. Seyircilerimiz, dostlarımız birer ikişer alarak içinde bulunduğumuz bazı ekonomik zorlukları aşmamızı sağladılar.

Temmuz ayının başında provalarına başladığımız Babamı Kim Öldürdü oyunu 17 Eylül’de prömiyer yaptı. (Yönetmen: Kemal Aydoğan, Oynayan: Onur Ünsal) Aralık ayına kadar Moda Sahnesi’nde 1/3 seyirci kapasitesiyle 25 oyun oynadı. Bunun dışında Bütün Çılgınlar Sever Beni, Yeni Bir Şarkı, Balerin oyunları da seyirci ile buluştu bu dönem. Yine aynı dönemde konuk tiyatro toplulukları ile sahnemizi paylaştık. Ayrıca Ekim ayıyla birlikte artık programımızın bir parçası olan seminerleri de başlattık. Aralık ayıyla birlikte sahneler salgın tedbirleri nedeniyle tekrar kapanınca Sahneden Naklen adı altında oyunları seyirciye canlı olarak seyrettiren bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladık.

Moda Sahnesi, korona virüsü önlemleri kapsamında tiyatroların kapanmasının ardından dijitalleşmeyi gündemine getirdi. Aralık ayında “Sahneden Naklen” etkinliğiyle 3 oyun sahnelenecek. Yayınların, 25, 50, 75, 100 ve 250 TL olmak üzere beş seçenek belirlen bilet fiyatları neye göre ve nasıl belirlendi?

Seyircilerin alım gücünü de düşünerek 5 ayrı fiyat kategorisi belirledik, bilet alan seyircilerimiz bütçesine uygun olan bir fiyatı seçip oyun izleyebilecekler.

Gösterimlerde izleyici sınırı olacak mı?

Gösterimlerde izleyici sınırı olmayacak. 

Oyunlara yayınlanmasının ardından tekrar erişilebilecek mi?

Erişilebilecek ancak henüz kurallarını belirlemedik ve duyurmadık.

“Sahneden Naklen” kapsamında zamanla farklı oyunlar ya da etkinlikler de yer alacak mı?

Moda Sahnesi’nin sahnesini paylaştığı toplulukları Sahneden Naklen yayınına dahil etmeyi çok istiyoruz. Ekonomik zorlukları aşmanın -çünkü teknik ekipman girince maliyet bir hayli artıyor- yolunu arıyoruz. Buldukça dost tiyatro gruplarını, müzik, dans topluluklarını yayın programına dahil edeceğiz.

Moda Sahnesi’nin ‘Sahneden Naklen’ adıyla duyurduğu programdaki oyunlara biletler buradan temin edilebilir.