Moda Sahnesi Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan: Faturaları ödemeyi düşünmüyorduk, bundan sonra hiç düşünmüyoruz

Zamların ardından gelen elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklayan Moda Sahnesi’nin elektriği kesildi. Moda Sahnesi Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan, "Bu bir hak mahrumiyetidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moda Sahnesi, Aralık ayında 7 bin lira gelen elektrik faturasının Ocak ayında 20 bin lira, şubat ayında ise 19 bin 270 lira gelmesine tepki göstererek sosyal medya hesaplarından faturaları ödemeyeceğini açıklamıştı. Üst üste ihtarların gittiği Moda Sahnesi’nde bugün elektrikler kesildi.

'BUNDAN SONRA BİZDEN BİR KURUŞ ALAMAZLAR'

Moda Sahnesi’nin sanat yönetmeni Kemal Aydoğan Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Zaten bu sonucu bekliyorduk, şaşırtan bir sonuç değil. Bunu yapabileceklerini tabii ki düşünüyorduk ancak bir taraftan da biraz insaniyetli olur yapmazlar, bir kültür sanat kurumu kurumunu gözetirler diye de düşünüyorduk. Sonuçta onlar burjuvalar ve sanatın ne anlama geldiğini bizden daha iyi biliyorlar diye düşünüyorduk. Ama ama ne derler, 'takke düştü kel göründü'.

Faturaları ödemeyi düşünmüyorduk, bundan sonra hiç düşünmüyoruz. Bundan sonra buraya sadece beton dökebilirler çalıştırmamak için ama bizden bir kuruş alamazlar. Biz bu elektriği öyle ya da böyle kullanıp çalışmaya devam edeceğiz. Bu bir hak mahrumiyetidir. Avukatlarımız bu mahrumiyetten doğan haklarımızı şu an araştırıyor. Ayrıca bir vatandaş olarak bizi 2 derecede bu soğuğa mahkum edebilme güçlerinin nereden kaynaklandığını da sorguluyoruz. Kim ki bunlar, bir 'ekmek kapısı'na, bir tiyatro faaliyetine kilit vurarak bu karda kışta buna mahkum ediyorlar? 

Herhangi bir yerden de dönüş olmadı. Türkiye'nin sadece sermayesi duyarsız değil, sosyal demokrat belediyeleri ve sosyal demokrat partileri de duyarsız."

'DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?'

Elektriklerin kesilmesinin ardından bir paylaşım yapan Aydoğan, paylaşımında "Değerli müşterisiymiş :) 2 derecede elektriği kesip değerli müşteri demek! Siz dalga mı geçiyorsunuz?" dedi.

'BU AKŞAM, ELEKTRİĞİMİZİN KESİLMESİNE RAĞMEN OYUNUMUZU OYNUYORUZ'

Moda Sahnesi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak elektriklerinin kesilmesine rağmen oyunlarına devam edeceklerini açıkladı. Açıklamada, "Bu akşam 20.30’da elektriğimizin kesilmesine ve tüm olumsuz hava koşullarına rağmen 'Yeni Bir Şarkı' oyunumuzu oynuyoruz, ışıldaklarınızı ve fenerlerinizi alıp sıkı giyinin" ifadelerini kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Moda Sahnesi elektriğe gelen zamların ardından ‘’Bu fahiş artış bir tiyatronun ödeme kapasitesini sınırlarını aşıyor. Bu fahiş elektriğini kabul etmiyoruz, bu nedenle faturayı ödemiyoruz’’ açıklamasını yapmıştı. Moda Sahnesi’nin sanat yönetmeni Kemal Aydoğan da, 14 Şubat tarihinde yaptığı Twitter paylaşımında, EnerjiSA’nın ödenmeyen fatura nedeniyle ihtar gönderdiğini açıkladı.

Aydoğan paylaşımında, ‘’İhtar göndermiş Türkiye’nin enerjisi. Parayı en kısa sürede ödemezseniz elektriği keseriz diyor. Bir tiyatro salonunun elektriği kesilir mi sizce?’’ ifadelerini kullandı.