Moda Sahnesi, 'İki Kore'nin Birleşmesi' ile sezonu açıyor

Moda Sahnesi'nin yeni oyunu 'İki Kore’nin Birleşmesi', 7 Eylül Perşembe günü prömiyer yapacak. 'Hasta Adamın Kızı: Selmin Zeki Hanım' da 12 Ekim'de seyirci ile buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Moda Sahnesi bu sezon iki yeni oyunla perdelerini açacak. 'İki Kore'nin Birleşmesi' adlı oyun 7 Eylül'de, 'Hasta Adamın Kızı: Selmin Zeki Hanım' adlı oyun da 12 Ekim'de sahnelenecek.

Kemal Aydoğan’ın yönettiği Joël Pommerat’ın yazdığı 'İki Kore’nin Birleşmesi'nin kadrosunda; Neriman Uğur, Levent Tülek, Sedat Kalkavan, Asiye Dinçsoy, Reyhan Özdilek, Melek Ceylan ve Damla Pehlevan yer alıyor.

Oyunu, Mine Çerçi Türkçeye çevirdi. Sahne tasarımını Bengi Günay, ışık tasarımını İrfan Varlı, kontak doğaçlama çalışmalarını Dilan Yoğun üstleniyor. Müzikler ve şarkı düzenlemeleri ise sahnede de göreceğimiz Pehlevan'a ait.

İki Kore’nin Birleşmesi, 7 Eylül Perşembe günü prömiyer yapacak.

EKİM’DE YENİ OYUN

Moda Sahnesi'nin diğer yeni oyunu 'Hasta Adamın Kızı: Selmin Zeki Hanım' da 12 Ekim’de seyirci ile buluşacak. Mürüvet Esra Yıldırım’ın yazdığı oyun, Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında, İstanbul’da bir yalının müştemilatında geçiyor. Oyunda Selmin Hanım karakterini Yeliz Kuvancı oynayacak.

Oyunun müziklerini Betül Kaplanoğlu icra edecek. Kaplanoğlu, sahne üzerinde canlı kanun çalacak. 19. yüzyılın sonunda geçen oyunun rejisi ise Onur Ünsal’a ait. Sahne tasarımında Cansu Aslan, ışık tasarımında İrfan Varlı, grafik tasarımında ise Vardal Caniş yer alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)