MLSA: Baskı ve saldırılar 2021'de daha kötü bir hal alacak

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) 2020 yılı raporunu yayınladı. Raporda geçen yıl yaşanan hak ihlallerine yer verilirken baskı ve zorlukların 2021 yılında da devam edeceği vurgulandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), 2020 yılı için değerlendirme raporu yayınladı. Raporda 2020 yılı içerisinde yargılanan gazetecilerin duruşmalarına, dernek tarafından hukuki destek sağlanan olaylara, yapılan cezaevi ziyaretlerine, yayınlanan basın bültenlerine, yürütülen projelere, düzenlenen online programlara, etkinliklere ve panellere yer verildi.

Raporun giriş kısmında 2020 yılı için "Uzun bir yıl oldu ve hiç de umduğumuz gibi geçmedi" denilirken, "Türkiye’deki diğer birçok sivil toplum kuruluşu gibi MLSA da ifade özgürlüğü üzerinde artan baskıyla, gazeteciliğe yönelik yeni saldırılarla, devam eden tutuklamalarla ve hapis cezalarıyla; baroları aşındırmaya ve kadın hareketinin kazanımlarını baltalamaya yönelik girişimlerle mücadele etmek zorunda kaldı" ifadeleri kullanıldı.

'SALDIRILAR 2021'DE DAHA KÖTÜ BİR HAL ALACAK'

2021 yılına yönelik öngörülerde de bulunulan raporda, "Demokrasi ve ifade özgürlüğüne yönelik baskı, özellikle de haberciliğin baskılanmasından kaynaklanan zorluklar, şüphesiz 2021’de de devam edecek. Bu yıl sivil toplum kuruluşları üzerindeki hükümet baskısı daha da artabilir. Başta 'çoklu baro' yasası ve düzinelerce avukatın tutuklanması ve yargılanması olmak üzere, 2020’de avukatlar ve Türkiye Barolar Birliği de çeşitli saldırılara maruz kaldı. MLSA savunma hakkına yönelik saldırıların da bu yıl daha da kötü bir hal alacağını öngörüyor" denildi. 

Raporun tamamı: https://www.mlsaturkey.com/mlsa-yillik-rapor-2020.pdf (HABER MERKEZİ)