MKE'yi şirketleştiren teklife 'özelleştirilemez' ayarı

MKE'nin “şirketleşmesi” için getirilen düzenleme özelleştirme eleştirilerine neden olunca, teklife 'şirketin hiçbir varlığının devredilemeyeceği' maddesi eklendi. Teklif komisyonda kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) “şirketleşmesi” için hazırlanan teklif Meclis Milli Savunma Komisyonu’nda kabul edildi. 

AK Parti milletvekillerince hazırlanan teklife göre MKEK Türk Ticaret Kanunu ile özel hukuk hükümlerine tabi anonim şirket haline getirilecek. Şirketin sermayesinin tamamı Hazine'ye ait olurken şirketteki pay sahipliğine dayanan oy, yönetim, temsil, denetim gibi hak ve yetkileri ise bakanlık tarafından kullanılacak.

Muhalefet söz konusu düzenlemenin sonunun özelleştirme olacağını savunarak teklife karşı çıkıyor.

AK Parti eleştiriler üzerine teklife kesinlikle özelleştirme yapılmayacağını içeren bir ekleme yaptı. Teklifin 8. maddesine, “Şirket, şirketin hisseleri ve bağlı ortaklıkları; satış, kiralama, işletme hakkının devri ve/veya sair başka tasarruflar yoluyla yerli ve yabancı özel hukuk gerçek ve tüzel kişilerine devre konu edilemez” cümlesi eklendi. (DUVAR)