Mizah dergisi Homur 23 yaşında

İlk sayısı 18 Aralık 1999 tarihinde yayınlanan ve “halk için, halkla beraber” sloganıyla yola devam eden Mizah dergisi Homur, bugün 23 yaşına bastı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Türkiye’nin en uzun soluklu mizah dergilerinden Homur, 18 Aralık 2021 günü yayın hayatında 23. yılını doldurdu.

Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz, Aziz Nesin ve Mustafa Uykusuz gibi ustaların bir araya gelerek çıkardığı Marko Paşa Mizah Dergisi’nin yolunda “halk için, halkla beraber” sloganıyla yoluna devam eden Homur Mizah Dergisi bu 23 yıl boyunca mücadeleci kimliğiyle üretimine devam ediyor.

23 yıl önceki ilk Homur toplantısında Homur Mizah Grubu

Tarım ve kooperatif için hazırladığı özel sayısı ile okuyucuyla buluşan Homur, Seferi Keçi Kültür-Yaşam Dergisi'nin katkıları ile 23. yaş günü olan 18 Aralık'ta yayınlandı.

Türkiye’de Tarım ve Kooperatif için çıkan ilk mizah dergisi olma özelliği taşıyan dergi HOMUR’un 88. sayısını: Ahmet Zeki Yeşil, Aslı Alpar, Atay Sözer, Atilla Atala, Ayten Köse, Aziz Nesin, Baha Okar, Barış Baklan, Birol Çün, Can Yücel, Canan Oğuz Bayraktutan, Canol Kocagöz, Cemil Cahit Yavuz, Coşkun Göle, Dinçer Pilgir, Emre Bakan, Ferit Avcı, Hülya Erşahin, Hüseyin Çakmak, İbrahim Ormancı, Lütfi Dağtaş, Mehmet Zeber, Mehtap Temiz, Mustafa Yıldız, Necmi Oğuzer, Neptün Soyer, Nevin Elitez, Rahime Henden, Savaş Ünlü, Seyit Saatçi, Şevket Meriç, Tayfun Akgül, Tunç Soyer ürünleri ile yarattı.

Homur'un 88. sayısına homur.blogspot.com adresinden ulaşabilirsiniz. (DUVAR)