'MİT' yalanıyla çocuk istismarı soruşturmasında iki ihraç

Konya'da lise öğrencisi çocuğun 'seni MİT'e alacağız' yalanıyla istismar edilmesine ilişkin bakanlık tarafından başlatılan soruşturmada, iki okul müdürü memurluktan ihraç edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya'da 17 yaşındaki lise öğrencisi G.A., 'seni MİT'e alacağız' söylemi ile kandırılarak istismar edildi. Olaya karışan elektrik ustası 35 yaşındaki Ahmet Mandal, okul müdürleri 57 yaşındaki Harun Avcu ile 48 yaşındaki Asuman Sahar Koleri, yürütülen dava kapsamında tutuklandı. 

Koleri ile Avcu'nun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında memurluktan ihraç edildiği ortaya çıktı.

BİR BAŞKA ÖĞRENCİ DE TACİZDNE ŞİKAYETÇİ OLDU

DHA'nın haberine göre, Konya'da lise müdürü Harun Avcu, geçen yıl son sınıfta okuyan G.A. isimli öğrenciyi, derslerinde başarılı olduğu için 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' diyerek kandırıp, evli ve 3 çocuk babası Ahmet Mandal ile tanıştırdı. İddiaya göre Mandal, G.A.'ya günlerce cinsel istismarda bulundu. G.A.'nın durumu anlatması ile ailesi şikayetçi oldu.

Kendisini 'MİT mensubu' olarak tanıtan elektrik ustası Mandal, gözaltına alınıp 25 Kasım'da 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. G.A. ile aynı okulda okuyan K.K. adlı öğrenci de Mandal'ın tacize uğradığını belirterek şikayette bulundu. G.A.'nın arkadaşı da olan K.K., ifadesinde, "Ahmet Mandal, 'Seni MİT'e alacağız' diyerek benimle yakınlık kurdu. 'Seni seviyorum' diyerek sarılıp öptü" dedi. 

Soruşturma kapsamında; yeni deliller ışığında dini nikah kıyan okul müdürü Harun Avcu ile G.A. ve Mandal'ın dini nikahının kıyıldığı okulun müdürü olan Asuman Sahar Koleri tutuklandı.

3 HAFTA ÖNCE İHRAÇ EDİLDİLER

Şüpheliler hakkında savcılık soruşturması tamamlandı. Ahmet Mandal, Harun Avcu, Asuman Sahar Koleri hakkında 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 37'şer yıla kadar hapis; tutuksuz sanıklar A.A., M.K., B.K., H.K. içinse 'cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından hapis cezası istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı da okul müdürleri hakkında idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 3 hafta önce Harun Avcu ile Asuman Sahar Koleri'nin Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nca memurluktan ihraç edildiği ortaya çıktı. (HABER MERKEZİ)