Mısra Öz'den 'Hep 9 Yaşında - Bir Melek Masalı'

Mısra Öz'ün Çorlu Tren Katliamı'nda hayatını kaybeden oğlu Oğuz Arda Sel'i anlattığı kitabı 'Hep 9 Yaşında - Bir Melek Masalı' Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısra Öz'ün, 2018 yılında yaşanan Çorlu Tren Katliamı'nda hayatını kaybeden 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel'i ve o günden bu yana sürdürdüğü hukuk ve yaşam mücadelesini anlattığı kitabı 'Hep 9 Yaşında - Bir Melek Masalı' kitabı Kırmızı Kedi Yayınları'ndan çıktı.

Mısra Öz, kitabında liyakatsizliğin, adaletsizliğin karşısında nasıl durulması gerektiğini ve bu yolda neler yaşadığını anlatıyor.

Hep 9 Yaşında - Bir Melek Masalı - Çocuğunu Yitirmiş Bir Annenin Yaşam ve Hukuk Mücadelesi, Mısra Öz, 368 syf., Kırmızı Kedi Yayınevi, 2023.

“Gözümü açıyorum. Odamdayım. Etrafıma bakıyorum. Yanımda olup beni bekleyen insanları görünce zihnim yerine geliyor. Sanki içimde depremler oluyor. Volkanlar patlıyor içimde. Her patlamada bir uzvumu kaybediyorum. Oğlumun bir daha yanımda olamayacağı düşüncesi içimi paramparça ediyor. Bu gerçeğin altında kalırken çığlıklarla canımı teslim ediyorum. Ciğerlerim yanıyor sanki.

Avaz avaz nefesim beni yakıp soluksuz bırakıyor.
Soluksuz kalınca sızıyorum.
Uyanıyorum. Soruyorum.
Oğlum nerde?"

2018'de yaşanan Çorlu Tren Katliamı'nda 7'si çocuk olmak üzere toplam 25 kişi hayatını kaybetmiş, 340 kişi de yaralanmıştı. Katliamda hayatını kaybedenlerin adları şöyle: Ersen Gül, Serhat Şahin, Melek Tuna, Ayşe Başaran, Ergün Kerpiç, Hakan Sel, Oğuz Arda Sel, Özge Nur Dikmen, Gülce Dikmen, Sena Köse, İrfan Kurt, Mavinur Tiflizden, Bahar Koçman, Yağmur Laçin, Özcan Cesur, Derya Kurtuluş, Beren Kurtuluş, Emel Duman, Bihter Bilgin, Ömer Alperen Can, Seyfi Ergül, Zübeyde Seven, Gani Kartal ve Rubize Kartal. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)