Mısır'ın Asvan kentinde 450 kişiyi akrep soktu, üç kişi öldü

Mısır'ın Asvan kentinin çevresindeki sert fırtınanın ardından çok sayıda akrep şehre indi. 450 kişiyi akrep soktu, üç kişi öldü. Halktan evde kalmaları istendi.

Asvan (Anadolu Ajansı / Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'ın Asvan kentinde akrep krizi yaşanıyor. Nil Nehri çevresinde cuma günü yaşanan sert fırtınaların ardından çok sayıda akrebin kente indiği belirtilirken, bir Sağlık Bakanlığı yetkilisi 450 kişiyi akrep soktuğunu ve üç kişinin öldüğünü açıkladı.

Mısır devlet ajansı Al Ahram'ın haberine göre, Asvan çevresindeki dağların ve çölün yakınlarındaki köylerde bulunan sağlık merkezlerine takviye panzehir dozları gönderildi. Doktorların, Covid-19 aşısı yapmak yerine akrep sokma vakalarına yönlendirildiği belirtiliyor. Bölgede yaşayanlardan evde kalmaları ve ağaçlık alanlardan uzak durma çağrısı yapıldı.

Mısır, dünyanın en tehlikelileri arasında yer alan şişman kuyruklu akreplere ev sahipliği yapıyor. Bu akreplerin zehri insanları bir saatten kısa süre içinde öldürebiliyor. Akrep sokmasının semptomları arasında nefes darlığı, kas çekilmesi ve sıradışı baş hareketleri bulunurken, panzehir hem semptomların görülmesi öncesinde önlem olarak, hem de semptomlar kötüleşmeye başladıktan sonra kullanılabiliyor. (DIŞ HABERLER)