Mısır'dan FIFA'ya Senegal hakkında 'ırkçılık' şikayeti

Senegal-Mısır maçında Mısırlı oyunculara lazer ışık tutulurken, Mısır Futbol Federasyonu yapılanın ırkçılık olduğunu belirterek FIFA'ya şikayette bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dün gece Senegal ve Mısır arasında Dakar’da oynanan Dünya Kupası Afrika Elemeleri maçında Mısırlı oyunculara tribünden lazer ışıklar tutuldu. Penaltılar sonucu Senegal Dünya Kupası’na gitmeye hak kazanırken, Mısır, takımlarının ırkçılığa maruz kaldığını ve 'terörize edildiğini' söyleyerek Senegal hakkında resmi şikayette bulundu.

Mısır kaptanı Muhammed Salah da penaltı atarken yeşil lazer ışıklarının hedefindeydi. Maç bitişinde Salah yukarıdan fırlatılan nesneler sebebiyle güvenlik eşliğinde sahadan ayrıldı.

Mısır Futbol Federasyonu'nun açıklamasında, “Mısır Milli Takımı oyuncuları, özellikle Muhammed Salah, ırkçılığa maruz kaldı” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada “Senegalli taraftarlar ısınma sırasında Mısırlı futbolculara şişe ve taş atarak, ayrıca takım otobüsüne saldırıp camın kırılmasına ve bazı yaralanmalara neden olarak Mısırlı futbolcuları korkuttu” denildi. Federasyon, saldırıya uğrayan takım otobüsünün fotoğrafını paylaştı ve FIFA’ya, Afrika Futbol Konfederasyonu’na (CAF) ve maç gözlemcisine Senegal’e karşı şikayette bulunduklarını duyurdu.

Öte yandan, Senegal Futbol Federasyonu Başkanı ve CAF Başkan yardımcısı Augustin Senghor “Eğer lazerler tutulduysa bu Senegal'de bir ilk. Ancak Kahire'de bunlardan çok fazla olduğunu ve belirli ülkelerde sıklıkla kullanıldığını biliyoruz. Senegal buna alışık değil” dedi. Penaltıları 3-1 Senegal kazanırken, Galatasaray oyuncusu Mostafa Mohamed de penaltı atışından yararlanamadı. (DIŞ HABERLER)