Mısır’da Roma İmparatorluğu'na ait tapınak kalıntıları bulundu

Mısır’da Roma İmparatorluğu döneminde tanrı olarak kabul edilen Zeus Cassius’a ait tapınak kalıntıları bulundu. Tapınağın eski haline benzer şekilde yeniden inşa edilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısırlı arkeologlar Sina Yarımadası’nda Roma İmparatorluğu dönemine ait, Zeus'a adanmış bir tapınağın kalıntılarını ortaya çıkardı. Mısır Turizm Bakanlığı'nın resmi Facebook sayfasından konuya dair yayınlanan açıklamada, tapınağın geçmişte bölgede yaşanan bir deprem nedeniyle yıkılmış olduğu belirtildi. 

Mısır Eski Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mostafa Waziri, arkeologların tapınak kalıntılarını iki devasa granit sütunun açıkça görülebildiği giriş kapısından başlayarak kazdıklarını söyledi. Bölgede sürdürülen kazılar, Fransız Mısırbilimci Jean Clédat’ın Zeus-Kasios tapınağının varlığını gösteren antik Yunan yazıtlarını bulduğu ancak tapınağı ortaya çıkaramadığı 1900’lü yılların başlarına dayanıyor. 

Sina Arkeolojik Sit Alanları Müdürü Hişam Hüseyin, bölgede bulunan yazıtların Roma İmparatoru Hadrian’ın (Hadrianus 117-138) tapınağı yenilediğini gösterdiğini aktardı. 

Kalıntıların bulunduğu, antik Tell el-Farama (Pelusium) bölgesi geç Firavun dönemine kadar uzanan tarihi boyunca Greko-Romen ve Bizans kültürlerine de ev sahipliği yaptı. Bölgede Hıristiyanlığın ve Müslümanlığın ilk dönemlerine ait kalıntılar da mevcut. (HABER MERKEZİ)