Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Suudi Arabistan'da: 'Mali baskıyı hafifletmeye çalışıyor'

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cidde kentinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüştü. Görüşme, 'mali baskılar ve bölgede değişen durum' sürerken gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Suudi Arabistan'a giderek Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi.

AA'nın Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'dan aktardığına göre, Cidde kentinde sahurda bir araya gelen Muhammed bin Selman ve Sisi, 'işbirliğinin güçlendirilmesi ve çeşitli alanlarda geliştirilmesini, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri, bu gelişmelerle ilgili atılan adımları ve ortak öneme sahip konuları' ele aldı.

'YATIRIM ÇERÇEVESİNİN GENİŞLETİLMESİ DE GÜNDEMDE'

Görüşmeye, Suudi Arabistan tarafından Ulusal Güvenlik Müsteşarı Musaid bin Muhammed el Ayban ve Devlet Bakanı İsam bin Saad bin Said, Mısır tarafından Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamil de katıldı. Sisi, Cidde'deki ikili görüşmenin ardından ülkeden ayrıldı.

Mısır yerel basınında Cumhurbaşkanlığı'na yakın kaynaklardan alınan bilgilere dayandırılan haberlerde, görüşmede 'iki ülkeyi ilgilendiren siyasi ve ekonomik konuların yanı sıra yatırım çerçevesinin genişletilmesine dair meselelerin ele alınacağı' kaydedilmişti.

'KAHİRE YÖNETİMİ MALİ BASKIYI HAFİFLETMEYE ÇALIŞIYOR'

Reuters haber ajansı da konuya ilişkin haberinde, söz konusu ziyaretin 'mali baskılar ve bölgede değişen durum' sürerken gerçekleştiğine vurgu yaptı. 

'Kahire yönetiminin Mısır lirası üzerindeki baskıyı hafifletmek ve kötüye giden ekonomiyi düzeltmek için mali akış aradığını' aktaran Reuters, 'uzun süredir Mısır'a mali destek veren Suudi Arabistan'ın yakın zamanda belli şartlar karşılanmadan Mısır'a olan desteğini sürdürmeyeceğinin sinyalini verdiğini' hatırlattı. 

Söz konusu görüşmenin Suudi Arabistan ve Mısır'ın Suriye, İran ve Türkiye ile ilişkileri normalleştirme adımları sürerken yapıldığına dikkat çekilen haberde, Suudi Arabistan'ın ve Körfez'deki müttefiklerinin mali olarak 'sık sık Mısır'ın yardımına koştuğu' belirtildi. (DIŞ HABERLER)