Mimarlardan özür: Örgütlenmemizi, eksikliklerimizi, yanlışlarımızı değerlendireceğiz

Ankara Mimarlar Odası seçimlerini kaybeden Demokrasi İçin Mimarlar Platformu, "Ticaret odası ve holdinglerin organize ettiği bir liste harekâtına, baskınına tanık olduk” dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası seçimlerini kaybeden Demokrasi İçin Mimarlar Platformu’ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Odamız Saray rejimi tarafından hedef gösterildi. Bu nedenlerle genel kurulumuzda tüm kamu kurumu yöneticileri ticaret odası ve holdinglerin organize ettiği bir liste harekatına, baskınına tanık olduk” denildi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Genel Kurulu’nda 3 liste yarıştı. Mevcut yönetimi oluşturan Demokrasi İçin Mimarlar Platformu (DİMP) 807, DETOM 445, Yenilikçi Mimarlar ise 1013 oy aldı.

Seçimi kaybeden Demokrasi İçin Mimarlar Platformu yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “Mimarlar Odası toplum hizmetinde” şiarıyla uzun yıllardır görev üstlenildiği belirtildi, “AKP-MHP iktidarının kentleşme ve imar alanındaki tahribâtına ve rant düzenine karşı kamu varlıklarını korumak üzere yargı yollarına başvurduk. Laik ve demokratik Cumhuriyet değerlerini ve varlıklarını savunduk. Bu nedenlerle sermayenin ve Saray rejiminin hedefi olduk yönetim kurulu üyelerimizin kamudaki işlerine son verildi, yargılandı. Yönetim Kurulu üyelerimiz ve Odamız Saray rejimi tarafından hedef gösterildi. Bu nedenlerle genel kurulumuzda tüm kamu kurumu yöneticileri ticaret odası ve holdinglerin organize ettiği bir liste harekâtına, baskınına tanık olduk” denildi.

'ÖZÜR DİLİYORUZ'

Baskın ve iktidar olanakları ile yapılan seçimlerde iktidar ve sermaye blokuyla karşı karşıya kalındığı belirtilen açıklamada eksiklikler için de özür dilenerek şöyle denildi:

“Bir mücadele mevziini kaybetmiş olmaktan dolayı, daha iyi örgütlenemediğimiz ve kaybettiğimiz için üzgünüz. Bize güvenen destek olan halkımızdan, üyelerimizden, işbirliği içinde olduğumuz demokratik kitle örgütlerinden özür diliyoruz. Örgütlenmemizi, eksikliklerimizi, yanlışlarımızı değerlendireceğiz, mesleğimiz, kentlerimiz ve ülkemiz için mücadeleye devam edeceğiz. Mimarlar Odası emekçilerine ve bizi destekleyenlere teşekkür ediyoruz. Kapitalizmin neo liberal kentleşme politikalarına, tek adam rejimine karşı demokrasi, barış ve insan hakları ve laik Cumhuriyete sahip çıkma mücadelemiz devam edecek. Devrimci demokrat mimarların onuru rantı yenecek.”

(HABER MERKEZİ)