Mimarlar: İller Bankası Sosyal Tesisleri’ndeki Atatürk büstü nerede?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum için ek bina tadilatının devam ettiği İller Bankası Sosyal Tesisleri’nin girişindeki Atatürk büstünün yerinden kaldırıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’daki İller Bankası Macunköy Sosyal Tesisleri’nde Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum için 10 milyon liralık özel bir konuk evi yapıldığını gündeme getirdi ve konuyu yargıya taşıdı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan tadilatın devam ettiği İller Bankası Macunköy Sosyal Tesisleri'nin girişindeki Atatürk büstünün yerinden kaldırıldığının tespit edildiğini açıkladı.

'BÜSTÜ NEDEN KALDIRIYORSUNUZ?'

Atatürk büstünün nerede olduğunu soran Candan konuya ilişkin açıklamasında, “Atatürk’ün büstünü neden kaldırıyorsunuz? Kim hangi yetkiyle kendisinde bunu görüyor? Bu ülkenin kurucusu Atatürk olmasaydı, o makamlarda oturma şansınız bile olmayacaktı. Atatürk'ün büstü o tesisin girişine koyulacak” dedi.

İller Bankası’nın, Atatürk’ün isteğiyle Cumhuriyet'in kentleşme politikalarının Anadolu’ya yayılması ve belediyelere finans sağlamak üzere Belediyeler Bankası olarak kurulduğunu ifade eden Candan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kamusal alanları peşkeş çekilen İller Bankası, sosyal tesislere ve kamusal yaklaşıma baktığınızda Cumhuriyet’in kuruluş yıllarının izlerini taşımaktır. Bu izleri, israf projeleriyle silmek isteyenlerin Atatürk büstünü kaldırmasına izin vermeyeceğiz. Tüm Türkiye’de Atatürk'ün heykel ve büstlerine yapılan saldırılar artmaktadır. 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki kanuna aykırı davranmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bize emanet edilen değerleri bulunduğumuz her noktada savunmak temsil etmek boynumuzun borcudur.” (DUVAR)