Milyonlarca lira harcanıp tamamlanamayan belediye binası için yeni ihale

Çorum’da, 2017 yılında yapımına başlanan ve yıllardır tamamlanamayan 65 milyon liralık belediye hizmet binası ve hizmet kampüsü inşaatı için 33 milyon liraya tekrar ihale yapıldı.

Çorum Belediyesi hizmet binası ve hizmet kampüsü inşaatı
Google Haberlere Abone ol

Elvan Yılmaz      

ÇORUM - 2017 yılında 12 bin 492 metrekare alanda yapımına başlanan 65 milyon liralık belediye hizmet binası ve hizmet kampüsü inşaatının, 2018 yılı eylül ayında biteceği açıklanmış ancak yapımcı firma konkordato ilan etmişti. Yüzde 70’i tamamlanan binaya üç yıldır çivi dahi çakılamamış çürümeye terk edilmişti.

Çorum Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın ikmal yapım işi ihalesi tekrar yapıldı. Yaklaşık maliyeti 33 milyon 565 bin lira olan ihalede 4 firma teklif sundu.

BELEDİYE HİZMET BİNASI YILLARDIR TAMAMLANAMADI

Çorum’da AK Partili Belediye Başkanı Muzaffer Külcü zamanında yapımına başlanan belediye hizmet binası ve hizmet kampüsü inşaatı yıllar geçmesine rağmen tamamlanmadım. 31 Mart seçimlerinde kentin yeni belediye başkanı olan AK Partili Halil İbrahim Aşgın, 2020 yılı şubat ayında yaptığı açıklamada, mali sorunları olmadığını kaydetmişti. Aşgın, 15 milyon 745 bin 932 lira kredi alındığını hatırlatarak, “Ancak müteahhit konkordato ilan ettiği için sıkıntılı durumda. 28 Şubat’a kadar müteahhide verilen süre doluyor. Bu tarihe kadar bitiremezse, önümüzdeki süreçte ihaleyi feshedip yeniden ihaleye çıkmamız gerekiyor” demişti. Daha sonra Aşgın, yarım kalan hizmet binasını bitirmek için 2019 yılı temmuz ayında yapılan meclis toplantısında kredi almak için yetki istemişti. Yapılan oylamada, AK Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile Başkan Aşgın’a İller Bankası’ndan 15 milyon 745 bin 932 lira kredi kullanmak üzere yetki vermişti. Bir ay sonra inşaatta inceleme yapan Aşgın, zamanında bitirilemeyen binanın yüzde 70’inin tamamlandığını açıkladı. Bir süre sonra da inşaat tamamen dururken, yeni bir ihalede yapılmadı.

‘PLANSIZ HARCAMALAR NEDENİYLE BELEDİYENİN 500 MİLYON TL BORCU VAR’

Belediye hizmet binasının 2018 yılı Eylül ayında bitirileceği söylenmesine rağmen hala yapılamadığını dile getiren CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “Belediye hizmet binası, yüklenici firmanın iflas etmesinden mi yoksa başka sebeplerle mi bilemiyoruz fakat atıl olarak bekliyor. Mevcut belediye başkanı göreve seçileli iki yıldan fazla oldu ancak bu binanın sorunu maalesef çözülemedi. Sözleşme üzerinden üç yıl geçmesine rağmen henüz hizmete açılamadı. İnşaatta ürünler zayi oluyor, yıpranıyor, çürümeye başlıyor. Hizmet binası ile ilgili sorunlar bakanlara iletilmeli, gerekirse yeniden ihale yapılmalı ve inşaatın bir an önce tamamlanıp hizmete açılması sağlanmalıdır. Yanlış ve plansız harcamalardan dolayı Çorum Belediyesi’nin şu anda 500 milyon lira borcu var” diye konuştu.

Belediye hizmet binası ve hizmet kampüsü inşaatı için yapılan ihaleye 4 firma katıldı

33 MİLYONA TEKRAR İHALE EDİLDİ

Çorum Belediyesi yeni hizmet binasının ikmal yapım işi ihalesi tekrar yapıldı. Yaklaşık maliyeti 33 milyon 565 bin TL olan ihalede dört firma teklif sundu. İhaleye katılan firmalar, Özen-El İnşaat ve Bulut Park İnşaat iş ortaklığı 28 milyon lira, N. Doğuş İnşaat 32 milyon 750 bin lira, Oğulhan İnşaat 34 milyon 919 lira, Hera Teknik Yapı ise 38 milyon lira teklif verdi. Yapılan değerlendirmelerin ardından ihale sonucu taraflara bildirilecek.