Milli voleybolcu ile muhabir arasındaki boy farkı gerçek mi?

Milli voleybolcu Zehra Güneş'in TRT muhabiri Şeyda Şenürek ile yaptığı röportaja ait fotoğraftaki boy farkı tartışma konusu oldu. Güneş'in çok çok uzun göründüğü fotoyu teyit.org inceledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- TRT muhabiri Şeyda Şenürek'in 2022 yılında milli voleybolcu Zehra Güneş ile yaptığı söyleşiye dair bir fotoğraf yeniden gündem oldu. Fotoğrafta Şenürek, Zehra Güneş'ten epey kısa görünüyor. Boy farkı hakkında yapılan yorumlar üzerine teyit.org fotoğrafı inceledi ve üzerinde tahrif yapıldığını belirledi. 

Teyit.org sitesinde yer alan değerlendirme şöyle: 

"Dünya birincisi ve 2023 Milletler Ligi şampiyonu Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, 2024 Milletler Ligi’nin Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri etabını tamamladı. A Milli Takım 12 Haziran 2024’te ligin Hong Kong etabında Tayland’la karşılaşacak. 

Takımın başarılarının yanı sıra, sosyal medyada takımdaki hemen her oyuncuyla ilgili paylaşımlar da yapılıyor. Bu paylaşımlardan birinde, Zehra Güneş ve yanındaki muhabirin arasındaki boy farkının "normal" olamayacak kadar fazla olduğu görülüyor. 

FOTOĞRAF TAHRİF EDİLMİŞ

Fotoğraf, bir videodan kırpılarak kullanılmış. Fotoğrafın kırpıldığı orijinal videoyu, TRT Spor muhabiri Şeyda Şenürek 21 Ağustos 2023’te paylaşmış. Tahrif edilen fotoğraf da, 2023’ten bu yana paylaşılıyor

Söyleşide Zehra Güneş’in Türkiye Sultanlar Ligi takımı Vakıfbank Spor Kulübü forması giydiği görülüyor. Güneş ve Şenürek’in arkasında ise, 'Volleyball Club, World Champs Women, Antalya 2022' panosu var. 2022 yılında Antalya, Kadın Kulüpler Dünya Voleybol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmıştı. Bu şampiyonada Türkiye’yi Vakıfbank ve Eczacıbaşı Dynavit temsil etmişti.

Tahrif edilen fotoğraf yeniden yayılınca, Şeyda Şenürek 10 Haziran 2024’te videoyu yeniden paylaşarak 'Photoshop fotoğrafın orijinal hali' açıklamasını yapmış. Zehra Güneş de, Şenürek’e gülerek yanıt vermiş. 

Zehra Güneş’in boyu 1,97 metre. TRT Spor Muhabiri Şeyda Şenürek’in boyuna açık kaynaklardan ulaşılamasa da, aralarında belirgin bir boy farkı var elbet. 

Geçmişte Şenürek’in A Milli Takım oyuncusu Ebrar Karakurt’la yaptığı bir söyleşide de boy farkı espri konusu olmuştu. Karakurt, Şenürek’le boyunu eşitlemek ve kamera açısına sığabilmek için eğilmek zorunda kalmıştı. 

(HABER MERKEZİ)