Milli takımda tüm testler negatif

Dün akşam gerçekleşen Türkiye-Hırvatistan maçında da forma giyen Hırvat milli futbolcu Domagoj Vida'nın korona olduğu ortaya çıktı. Vida'nın Türkiye Milli Takımı'ndan bazı kişilere temas etmesinin ardından takımda bazı isimler izole edildi. TFF tüm testlerin negatif olduğu duyurdu.

Domagoj Vida
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de Beşiktaş forması giyen Hırvat milli futbolcu Domagoj Vida korona virüsüne yakalandı. Hırvatistan Futbol Federasyonu, Türkiye ile dün akşam oynadıkları özel maç için pazartesi günü futbolculara uygulanan rutin Covid-19 testlerinin tamamının negatif olduğu belirtilirken dün sabah, bir sonraki İsveç maçı için yapılan rutin testlerde Vida'nın sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

Vida'nın korona olduğu bilgisinin devre arasında alındığını ifade eden Hırvatistan Futbol Federasyonu, bu gelişmeler neticesinde Teknik Direktör Zlatko Dalic'in ikinci devre başlamadan Vida'yı oyundan aldığını aktardı. Vida, yerini Filip Uremovic’e bıraktı. 

Hırvat futbolcunun salgın prosedürleri gereği ikinci test sonucu belli olana dek izole edildiği ve İstanbul'da kalacağı açıklandı.

Test sonuçları negatif çıkan diğer kafile üyeleri ise Uluslar Ligi’ndeki bir sonraki maç için İsveç'e hareket edecek.

Türkiye, dün oynanan hazırlık maçında Hırvatistan ile 3-3 berabere kaldı.

MİLLİ TAKIM'DAN DÖRT İSME TEMAS ETTİ

Yaşanan bu olay sonrasında Domagoj Vida'nın Türk Milli Takımı'ndan maç öncesi ve maç sırasında kimlere temas ettiği ortaya çıktı.

Hırvat futbolcu, başlama düdüğünden hemen önce Şenol Güneş'in yanına gidip eski hocasına sarıldı. Müsabakaya çıkılmadan önce ise Hırvat futbolcunun Beşiktaş'tan eski takım arkadaşı olan ve şu an Fenerbahçe için mücadele eden Caner Erkin ile sarıldığı, TRT Spor tarafından görüntülendi.

Domagoj Vida'nın Şenol Güneş ve Caner Erkin'in yanısıra Mert Çetin, Dorukhan Toköz ve Cenk Tosun'la temas ettiği belirtildi.

TFF'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da konuyla ilgili açıklama yaptı. Temaslı kişilerin karantina kurallarınca tedbirli hale getirildiği belirtildi. TFF açıklaması şöyle:

"A Milli Takım idari ve teknik heyeti, Domagoj Vida ile temaslı olabileceği şüphesi bulunan herkesin kafileden ayrı bir şekilde kamp yapılan Riva'daki Milli Takımlar Tesislerine ulaştırılmasını ve burada da gerekli karantina kurallarına uyularak ön tedbirlerin alınmasını sağlamıştır. 12 Kasım Perşembe sabahı itibariyle tüm kafilenin korona virüs testleri gerçekleştirilmiştir. Elde edilecek sonuçlara göre; Covid-19 protokolü kuralları çerçevesinde gerekli hassasiyetin gösterilmesine devam edilecektir."

TÜM TESTLER NEGATİF

TFF'den daha sonra yapılan açıklamada milli takım kafilesine yapılan test sonuçların negatif çıktığı belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Domagoj Vida