Milli takımda Stefan Kuntz dönemi başlıyor

Almanya U21 Milli Takımı'nın hocası Stefan Kuntz, Türkiye A Milli Futbol Takımı için İstanbul'a geldi. Almanyalı teknik adamın ilerleyen günlerde resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda Şenol Güneş'ten boşalan teknik direktörlük koltuğuna Stefan Kuntz oturacak. Halihazırda Almanya U21 Milli Takımı’nı çalıştıran Kuntz resmi sözleşme için İstanbul'a geldi.

Futbolculuk kariyerinde bir dönem Beşiktaş forması da giyen Almanyalı teknik adamın ilerleyen günlerde imza atması bekleniyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticisi Hamit Altıntop liderliğinde süren görüşmelerde teklif götürülen Kuntz'la her konuda anlaşma sağlandı. Gece geç saatlerde İstanbul’a gelen 58 yaşındaki teknik adam, Hamit Altıntop ile son bir görüşme gerçekleştirecek ve bugün yapılacak olan TFF Yönetim Kurulu toplantısında da onaylanması halinde resmi sözleşmeye imza atacak.

Çalıştırıcının yardımcılarından birinin de yerli olacağı öğrenildi. 

 

STEFAN KUNTZ KİMDİR?

Teknik direktörlük kariyerine 1999'da başlayan Kuntz, 2003'e kadar Borussia Neunkirchen, Karlsruhe, SV Waldhof Mannheim, Rot Weiss Ahlen takımlarını çalıştırdı. Daha sonra TuS Koblenz ve Bochum'da sportif direktörlük yapan Kuntz, 8 yıl boyunca Kaiserslautern'in yönetim kurulu başkanlığını yürüttü. 2016'da Almanya 21 yaş altı Milli Takımı teknik direktörlüğüne getirilen Kuntz'un 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyordu.

Kuntz U21 milli takımıyla 20/21 ve  16/17 sezonlarında Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

Futbolculuk kariyerine 1981'de başlayan Kuntz; Neunkirchen, Bochum, KFC Uerdingen 05 ve Kaiserslautern formaları giydikten sonra 1995'te Beşiktaş'a transfer oldu. Siyah-beyazlılarda bir yıl forma giyen Kuntz 34 maçta 11 gol atmıştı. Ardından ülkesine geri dönen Kuntz, Arminia Bielefeld ve Bochum'da oynadıktan sonra 1999'da futbolu bıraktı. (HABER MERKEZİ)