Milli Takım, Dünya Kupası Elemeleri'nde son iki maçına çıkıyor

A Milli Futbol Takımı 2022 Dünya Kupası Elemelerinde gruptaki son iki maçına çıkıyor. Bu akşam saat 20:00'de Cebelitarık ile İstanbul'da karşılaşacak milliler, salı günü Karadağ deplasmanına gidecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu dokuzuncu hafta maçında bu akşam Cebelitarık'ı konuk edecek. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak mücadele, saat 20.00'de başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Cebelitarık ile tarihinde ilk defa bu grupta karşılan milli takım, ilk maçtan 3-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. A Milli Takım'da sakatlığı bulunan Cengiz Ünder ve Ozan Tufan aday kadrodan çıkarılırken Abdülkadir Ömür'ün de maça yetişme ihtimali düşük.

Gruptaki son maçında, deplasmanda Letonya'yı 90+9. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltıdan attığı golle 2-1 mağlup eden ay-yıldızlı ekip, gruptaki son iki maçı öncesinde Dünya Kupası'na katılma şansını sürdürüyor.

Grubu lider bitiren ekibin doğrudan Dünya Kupası'na gittiği, ikincinin ise play-off oynama hakkı elde ettiği elemelerde G grubunda Hollanda 19 puanla lider durumda bulunurken, 17 puana sahip Norveç ikinci, Türkiye ise 15 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Milliler Cebelitarık maçından sonra Karadağ ile 16 Kasım Salı günü deplasmanda oynayacağı karşılaşmayla grup maçlarını tamamlayacak.

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Grup lideri Hollanda bugün deplasmanda Karadağ ile karşı karşıya gelirken, Norveç aynı gün sahasında Letonya'yı konuk edecek. Grubun son hafta maçında ise Hollanda ile Norveç, Amsterdam'da karşı karşıya gelecek.

Türkiye iki maçını da kazanması durumunda son hafta oynanacak Hollanda-Norveç maçında Norveç'in mağlubiyeti ile ikinci olarak play-off'lara gitme şansı yakalayacak. Hollanda-Norveç maçının berabere bitmesi durumunda Norveç ile aynı puana gelecek milli takımın grubu kaçıncı bitireceğini genel averaj belirleyecek. Milli takım 8 maç itibariyle Norveç'in 5 averaj gerisinde bulunuyor.

Hollanda bu akşam Karadağ'ı yenmesi durumunda gruptan çıkmayı garantiliyor. Ancak Karadağ'a puan kaybederse Norveç maçından da en az 1 puan çıkarmak zorunda kalacak. Norveç'in de gruptan çıkmak için kalan 2 maçında en az 4 puan çıkarması ve genel averajda Türkiye'nin üzerinde kalması gerekiyor.

Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz da dün verdiği röportajda hedeflerinin gollü bir galibiyet olduğunu söyleyerek, “Oyuncularıma sadece şunu söyledim, ‘Hedefimize ulaşmak için başka takımların da desteğine ihtiyacımız var, oynayacağımız maçta ne kadar gol atarsak, başka takımlar üzerine o kadar baskı yaparız.’ Onu ümit ediyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)