Milli Eğitim Bakanı Özer: Kararlılıkla yüz yüze eğitime devam ediyoruz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitime kararlılıkla devam ettiklerini söyleyerek, "Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun koordinasyonuyla süreci başarılı bir şekilde devam ettiriyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya’da “İl Eğitim Değerlendirme” toplantısına katıldı. Malatya Valiliği’ndeki toplantıdan önce açıklama yapan Mahmut Özer, “Kararlılıkla yüz yüze eğitime devam ediyoruz. 7 Şubat itibariyle de ikinci döneme başladık. Şu ana kadar hiçbir kesinti olmadan eğitim öğretime yüz yüze devam ettik. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun koordinasyonuyla süreci başarılı bir şekilde devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Bu sürecin en büyük kahramanının öğretmenler olduğunu söyleyen Özer, "Öğretmenlerimiz hem maske ile ders anlatma fedakarlığı gösterdiler hem de aşılanma oranları gerçekten Türk toplumuna müthiş bir örneklik oluşturdular. Sadece Türkiye’de değil çoğu gelişmiş ülkede de yüz yüze eğitime kesintisiz bir şekilde devam eden ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanma oranlarının çok üzerinde bir orana sahip oldular. Öğrencilerimize de teşekkür ediyoruz. Sürekli kurallara uyarak, maskeleriyle dersleri dinlediler. Bu fedakarlıklarından dolayı da hem öğrencilerimize hem de onları destekleyen ailelerimize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. (ANKA)