Milli Eğitim Bakanı: İnşallah öğretmen atamaları yapılacak, inşallah cuma günü okullar tatile girecek

Bakan Özer: Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi atanacak öğretmenlerin yüzde 50'sini inşallah İstanbul'a vereceğiz. İnşallah cuma günü 2 haftalık yarı yıl tatiline gireceğiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerden yarı yıl tatilinde öğrencilere ödev vermemelerini istedi.

İstanbul'da özel bir okulun temel atma törenine katılan Özer, İstanbul'a büyük önem verdiklerini söyledi. Öğretmen atamalarına ilişkin bilgi veren Özer "Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi, 31 Ocak'taki 15 bin öğretmen atamasının yüzde 50'sini, yani 7 bin 500 öğretmeni de inşallah İstanbul'a vereceğiz. Yani sadece İstanbul'da okullar yapmak değil, aynı zamanda öğretmen, insan kaynağı takviyesi, altyapının güçlendirilmesi noktasında ciddi yatırımlarla desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Salgın döneminde okulların ilk açılması ve son kapatılması gereken yerler olduğunu anlatan Bakan Özer,  okulların açık kalmasının sadece eğitim değil, aynı zamanda bir 'milli güvenlik' meselesi olduğunu ifade etti.

'TATİLDE DİNLENECEKLER İNŞALLAH'

Bu sürecin en büyük 'kahramanı'nın öğretmenler olduğunu, 5 aydır maskeyle ders anlattıklarını vurgulayan Özer "Eğitim sistemimizin bel kemiği olan kıymetli öğretmenlerimizi bu fedakarlıklarından dolayı kutluyorum. İnşallah cuma günü 2 haftalık yarı yıl tatiline gireceğiz. Öğretmenlerimizden de küçük bir istirhamımız var, öğrencilerimize bu iki hafta içerisinde ödev vermesinler. Gerçekten öğrencilerimizin -eğitime yeni başlayanlar hariç- hepsi bu 1 yıllık aradan sonra, özellikle ilk aylar eğitim öğretime başlamada gerçekten ciddi bir imtihan verdiler. Onun için bu 5 aylık yoğun eğitimden sonra onların da 2 hafta gerçekten böyle güzel bir dinlenmeye ihtiyaçları var. Ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz de bu iki hafta içerisinde öğrencilerimize ödev vermeyecektir. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz ilk hafta dinlenecekler inşallah" açıklamasını yaptı. (İSTANBUL-AA)