Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci kimdir?

Resmi Gazetede yayımlanan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkındaki kararlara göre, Ömer Faruk Yelkenci, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre, Ömer Faruk Yelkenci, Kemal Şamlıoğlu, Celile Eren Ökten ve Nazif Yılmaz, Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına atandı.

 Ömer Faruk Yelkenci'nin özgeçmişi şöyle:

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun olan Yelkenci, Yeditepe Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalında yüksek lisansını, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tarih Öğretmenliği Programında doktora derecesini tamamladı.

Meslek hayatına özel bir öğretim kurumunda başlayan Yelkenci, 4 yıl MEB bünyesinde öğretmenlik yaptıktan sonra özel sektöre döndü. Yelkenci, bir özel okul zincirinde sırasıyla, okul müdürlüğü, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerinde bulundu.

2014'te tekrar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine geçen Yelkenci, Bakanlıkta 2014-2016 yılları arasında Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü, 2016-2018 yılları arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, 2018-2022 yılları arasında Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde rektör danışmanı olarak görev yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesinde lisans düzeyinde eğitim felsefesi dersleri de veren Yelkenci, tekrar özel sektöre dönerek bir özel okul zincirinde genel müdür olarak çalıştı.

Yelkenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü olarak İstanbul ölçeğinde eğitim işlerinin, okul öncesi, ilk ve orta öğretim, mesleki eğitim, özel eğitim, öğretmen yetiştirme, BT içeren eğitim tasarımı ve yatırımlar alanlarını yönetti, birçok proje yürüttü.

Yelkenci, Bakanlıkta Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürüyken dershanelerin dönüşümünün yanı sıra daha çok öğrencinin özel öğretime ulaşmasını sağlayan teşvik sürecini yönetti.

Özel sektörde genel müdür olarak işletme ve bütçe yönetimi ile bütünleşik pazarlama konularında deneyim kazanan Yelkenci, özgün bir felsefe üzerine eğitim modellemesi tasarlayıp uyguladı, yükseköğretimde ders verdi, rektör danışmanı olarak projeler yönetti.

Evli ve iki çocuk babası olan Yelkenci, iyi derecede İngilizce biliyor. (HABER MERKEZİ)