Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz kimdir?

Resmi Gazetede yayımlanan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlarına göre Nazif Yılmaz, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre, Ömer Faruk Yelkenci, Kemal Şamlıoğlu, Celile Eren Ökten ve Nazif Yılmaz, Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına atandı.

Nazif Yılmaz'ın özgeçmişi şöyle:

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Yılmaz, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalında 1998 yılında yüksek lisans eğitimini, Bursa Uludağ Üniversitesi Din Eğitimi Ana Bilim Dalında 2021 yılında doktora eğitimini tamamladı.

1995-2010 yılları arasında İstanbul'da farklı okullarda öğretmenlik yapan Yılmaz, 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı kitap yazım komisyonunda bulundu. 2009-2010 öğretim yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde misafir okutman olarak Arapça dersleri veren Yılmaz, 2010-2012 yılları arasında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde koordinatör öğretmen olarak görev yaptı.

2012-2014 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı olarak görev yapan Yılmaz, aynı zamanda Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığına bir süre vekalet etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü görevini 2014-2022 yılları arasında yürüten Yılmaz, din öğretimi ve imam hatip okullarıyla ilgili farklı program ve projelerin başlatılmasına öncülük etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine 7 Ocak 2022'de atanan Yılmaz'ın eğitim ve din eğitimi alanında sivil toplum çalışmaları, komisyon üyelikleri, eğitim koordinatörlükleri, seminer ve konferanslarının yanı sıra yayımlanmış çeşitli kitap, makale ve yazıları bulunuyor.

İyi derecede Arapça bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babası. (HABER MERKEZİ)