Milletvekillerinin yemin töreni sona erdi

TBMM Genel Kurulu'nda 581 milletvekilinin ant içtiği tören 10,5 saat sürdü. Genel Kurul, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni için bugün saat 15.00'te toplanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Genel Kurulu'nda, 28. Dönem milletvekillerinin yemin töreni sona erdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, toplam 581 milletvekili yemin etti. Ant içme töreni 10,5 saat sürdü. Yemin etmeyen milletvekilleri, Genel Kurul'a katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için ayrılan özel locada yemin töreninin bir bölümünü takip etti. Genel Kurul'a girdiğinde uzun süre alkışlanan Erdoğan, milletvekillerini ve dinleyici locasındakileri selamladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törenin bir bölümünü locadan izledi. Cumhurbaşkanı adayı olması dolayısıyla milletvekili seçiminde aday olamayan Kılıçdaroğlu, ilk defa bir yasama döneminin açılışını locadan takip etti.

Yemin sırası gelen milletvekillerinin yakınları, sırayla izleyici locasına alınarak milletvekillerinin yeminini izledi.

Ayrıca, tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay, yemin etmesi için kürsüye çağrıldığında, TİP'li milletvekilleri Atalay'ın bir fotoğrafını gösterdi.

Şanlıurfa milletvekilleri yemin ettiği sırada izleyici locasından gelen seslerin yükselmesi ve hareketlilik nedeniyle Bahçeli, Meclis İçtüzüğü'ne göre dinleyicilerin sükunet içinde oturmak zorunda olduğu, söz, alkış veya başka bir hareketle düşüncelerini ortaya koyamayacağına dair uyarıda bulundu. Bahçeli, bu yasağa uymayanların Genel Kurul salonundan çıkarılacağını belirterek, herkesi sükunete davet etti.

Yemin töreninin tamamlanmasının ardından, TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasanın 94. maddesi gereğince TBMM Başkanlığı için gösterilecek adayların Meclis'in toplandığı 2 Haziran Cuma gününden itibaren 5 gün içinde Geçici Başkanlık Divanına bildirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan adaylarının isimlerinin 6 Haziran Salı günü saat 24.00'e kadar bildirilebileceğini ifade eden Bahçeli, "Meclis Başkanı seçimine 7 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te başlanacaktır" dedi.

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ant içme töreni için saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Öte yandan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut yemin törenini Kordiplomatik Loca'dan takip eden büyükelçiler arasında yer aldı. (HABER MERKEZİ)